Apple готує застосунок-щоденник для iOS 17, який враховуватиме стан користувача

Apple готує застосунок-щоденник для iOS 17, який враховуватиме стан користувача

12:26,
25 Квітня 2023
1813

Apple готує застосунок-щоденник для iOS 17, який враховуватиме стан користувача

12:26,
25 Квітня 2023
1813
Apple готує застосунок-щоденник для iOS 17, який враховуватиме стан користувача
Apple готує застосунок-щоденник для iOS 17, який враховуватиме стан користувача
Новий додаток опрацьовуватиме низку даних користувача пристрою, щоб допомогти скласти максимально повну картину його дня.

Компанія Apple планує випустити застосунок органайзер-щоденник для iPhone, який допоможе користувачам зводити дані про свою щоденну діяльність, включаючи показники фізичного та психологічного здоров’я, для створення повної індивідуальної картини дня. Про це повідомив The Wall Street Journal, посилаючись на інформацію зі звіту компанії.

Застосунок Apple під кодовою назвою Jurassic розроблений, щоб допомогти користувачам відстежувати процеси свого повсякденного життя.

Зокрема, програма аналізуватиме поведінку користувачів, щоб визначити, як виглядає звичайний день, включно з тим, скільки часу вони проводять вдома і поза домом, а також чи містить певний день щось нестандартне для типового розпорядку.

Додаток від Apple матиме можливість збирати набагато більше даних користувачів, ніж сторонні додатки для ведення щоденників, зокрема матиме доступ до текстових повідомлень і телефонних дзвінків, але конфіденційність і безпека мають бути центральними елементами його архітектури.

На основі зібраних даних користувача застосунок пропонуватиме теми для ведення щоденника. Аналіз дня користувача відбуватиметься на пристрої, а пропозиції щодо ведення щоденника зберігатимуться в системі протягом чотирьох тижнів, після чого видалятимуться.

Варто зазначити, що над розробкою системи моніторингу психічного здоров'я користувачів із використанням даних iPhone компанія Apple з вченими Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі працювала з 2021 року.

Для моніторингу психічного здоров'я запровадили аналіз рухливості, режиму сну, частоти серцевих скорочень та дихання, а також виразу обличчя користувачів. Обробка даних відбувається безпосередньо на пристрої, без надсилання даних на сервери Apple. У дослідженні взяли участь кілька тисяч добровольців.

У новому звіті компанії не зазначено, коли саме випустять застосунок, проте WSJ припускає, що про нього можуть оголосити у червні на Worldwide Developers Conference, де очікується попередня презентація iOS 17. Застосунок Jurassic може бути частиною нової операційної системи.

Нагадаємо, наприкінці березня компанія Apple презентувала застосунок для прослуховування класичної музики.

Фото: Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду