Apple реалізувала в iOS 17 офлайн-карти

Apple реалізувала в iOS 17 офлайн-карти

14:05,
17 Липня 2023
2077

Apple реалізувала в iOS 17 офлайн-карти

14:05,
17 Липня 2023
2077
Apple реалізувала в iOS 17 офлайн-карти
Apple реалізувала в iOS 17 офлайн-карти
Функція навігації в умовах відсутності інтернету стане загальнодоступною восени.

Серед переваг операційної системи iOS 17 від Apple, яка стане загальнодоступною восени, — можливість завантажувати та користуватися картами без інтернету. Під час періоду бета-тестування, який завершився минулого тижня, користувачі мали можливість оцінити нову функцію, повідомив журналіст Семюель Аксон із Arstechnica, який також випробував її.

«Карти Apple дозволяють завантажувати обрані області карти для зберігання на вашому пристрої та використання в автономному режимі для навігації та маршрутизації без підключення до інтернету, — написав він. — Офлайн-карти корисні під час поїздок за кордон, а також у ситуаціях, коли ви не впевнені в стабільному сигналі інтернету».

Як завантажити офлайн-карту в iOS 17:

  1. В Apple Maps потрібно натиснути на свій аватар на панелі, а далі кнопку «Offline Maps».
  2. Вибрати «Завантажити нову картку».
  3. Обрати ту область карти, яку потрібно завантажити. iOS за замовчуванням пропонує користувачу його «домашній» регіон.
  4. За допомогою передперегляду можна скоригувати межі обраної області карти, також програма повідомить, скільки місця на смартфоні знадобиться для збереження карти.
  5. Натиснути кнопку «Завантажити», щоб підтвердити, і карта з'явиться у списку завантажених.

Зазначено, що офлайн-мапи від Apple не статичні, вони автоматично оновлюються з останніми змінами, коли смартфон у мережі.

Завантаження за промовчанням відбувається лише через WiFi. Для завантаження в умовах роботи стільникової мережі потрібно самостійно змінити налаштування.

За інформацією журналіста, в умовах недоступності мережі Apple Maps дає користувачам можливість прокладати на офлайн-карті маршрути руху, шукати компанії або відкривати сторінки їхнього розташування. Ці сторінки містять ключову інформацію: назву компанії, адресу, контактний телефон, години роботи. Тим часом детальні відгуки користувачів і фотографії, як це є в Apple Maps в онлайн-режимі, недоступні.

Коли ж інтернет доступний, Apple Maps шукає актуальні дані у мережі, щоб відображати відповідну інформацію, наприклад, відомості про затори на дорогах.

Про інші можливості та користувацькі покращення в  iOS 17 читайте за посиланням.

 Фото: Arstechnica

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду