iPhone 15 продають у Росії незважаючи на санкції

iPhone 15 продають у Росії незважаючи на санкції

10:47,
25 Вересня 2023
2207

iPhone 15 продають у Росії незважаючи на санкції

10:47,
25 Вересня 2023
2207
iPhone 15 продають у Росії незважаючи на санкції
iPhone 15 продають у Росії незважаючи на санкції
Нові смартфони надходять до РФ з Об’єднаних Арабських Еміратів, Китаю та «деяких інших країн».

Російські медіа 21 вересня повідомили, що найбільший російський оператор зв'язку МТС презентував у своєму магазині у Москві новий iPhone 15 від компанії Apple за добу до початку світових продажів. Ці телефони потрапляють до Росії через схему «паралельного імпорту». Про це повідомила українська служба «Голосу Америки».

Всі версії iPhone 15 також доступні на сайті МТС для онлайн-замовлень за готівку або кредитною системою компанії. Ціни коливаються приблизно від 125 до 170 тисяч рублів, що в перерахунку на долари США відповідає ціновому діапазону смартфонів у США.

1 березня 2022 року Apple оголосила, що призупиняє всі продажі своїх продуктів і послуг у Росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну. Apple також припинила створювати додатки для російських державних ЗМІ RT News і Sputnik News для завантаження з App Store за межами Росії.

«Як найновіша версія смартфонів від цієї корпорації потрапила до РФ ще до дебюту світових продажів? — йдеться у публікації. — Так, російський уряд використовує схему “паралельного імпорту” з березня 2022 року, щоб уникнути дефіциту товарів на внутрішньому ринку. Ця система дозволяє країні-окупанту ввозити до себе деякі продукти через треті країни без дозволу правовласника».

У квітні 2022 року Мінпромторг Росії опублікував список груп товарів і брендів, які можна ввозити в Росію без дозволу правовласника. Туди входять електроніка, смартфони Apple, меблі, годинники, автомобілі, кораблі, опалювальне обладнання, зброя, боєприпаси та ядерні реактори.

На презентації iPhone 15 у Москві 21 вересня представники МТС заявили, що нові смартфони надходять до РФ з Об’єднаних Арабських Еміратів, Китаю та «деяких інших країн».

Нагадаємо, у липні стало відомо, що російська влада заборонила тисячам чиновників і державних службовців використовувати iPhone та інші пристрої Apple для офіційних державних потреб.

Фото: iPhone 15 / Apple.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду