Apple презентувала нову лінійку iPhone 15

Apple презентувала нову лінійку iPhone 15

10:25,
13 Вересня 2023
2470

Apple презентувала нову лінійку iPhone 15

10:25,
13 Вересня 2023
2470
Apple презентувала нову лінійку iPhone 15
Apple презентувала нову лінійку iPhone 15
Смартфони надійдуть у продаж наприкінці вересня.

Apple на презентації «Wonderlust» («Жага до чудес»), що проходила в кампусі компанії в театрі Стіва Джобса, представила лінійку нових iPhone, серед яких: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Про це відомо з трансляції заходу.

Базові моделі дебютують у п’яти кольорах — рожевому, чорному, білому, синьому та жовтому.

Моделі Pro будуть запропоновані в сірому, чорному, темно-синьому та білому кольорах.

Усі смартфони лінійки iPhone 15 отримали новий дизайн: у них з’явилися закруглені рамки з боків.

iPhone 15 і 15 Plus оснащені 6,1- і 6,7-дюймовими екранами відповідно. Аналогічно iPhone 15 Pro має діагональ екрану 6,1 дюйма, а iPhone 15 Pro Max — 6,7 дюйма.

При цьому дисплей Apple Super Retina XDR удвічі яскравіший, ніж у попередніх моделей. Піковий показник за сонячного світла досягає 2000 ніт, а під час відтворення HDR-відео — 1600 ніт.

Серед оновлень камери — 48-мегапіксельний датчик. Камера дасть змогу використовувати 12-мегапіксельний об’єктив для двократного зуму і відео у форматі 4K. Оновлена камера iPhone 15 Pro має вдвічі кращу якість нічних знімків.

Головною особливістю iPhone 15, iPhone 15 Plus стало те, що Apple оновила їх зарядку — на універсальний USB Type-C. Цей крок був частково спричинений законодавством ЄС, яке вимагає стандартизації роз'ємів мобільних пристроїв.

Тим часом iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max отримали корпус зі сплаву титану та алюмінію, що зробить ці смартфони значно легшими.

У цих моделях змінили функції бічної кнопки, яка раніше відповідала за режим «Звук/Без звуку». Тепер за її допомогою можна вмикати ліхтарик, камеру, перемикати режими, відповідати на дзвінки тощо.

Базові iPhone 15 і 15 Plus працюють на новому біонічному чипі A16 із 6-ядерним графічним процесором. Він забезпечує надширокосмуговий зв’язок. iPhone Pro оснастили ще більш потужним чипом A17.

iPhone 15 коштуватиме від 799 дол.; iPhone 15 Plus — від 899 дол.; iPhone 15 Pro — від 999 дол.; iPhone 15 Pro Max — від 1199 дол. Вони будуть доступні для попереднього замовлення з 22 вересня.

Нагадаємо, компанія Apple запустила новий сайт «Застосунки від Apple», де рекламує свої власні застосунки для iPhone, iPad, Apple Watch, Mac та Apple TV.

Фото: Apple

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду