Facebook запроваджує нові обмеження для протидії цькуванню

Facebook запроваджує нові обмеження для протидії цькуванню

10:38,
18 Жовтня 2021
1953

Facebook запроваджує нові обмеження для протидії цькуванню

10:38,
18 Жовтня 2021
1953
Facebook запроваджує нові обмеження для протидії цькуванню
Facebook запроваджує нові обмеження для протидії цькуванню
Автори:
Компанія також протидіятиме харасменту та сексуалізації на своїх платформах.

Facebook повідомив про оновлення політики, яка допоможе захистити людей від цькування, залякування та утисків.  

Компанія боротиметься з актами на публічних діячів, а серед яких — політики, громадські активісти, правозахисники, журналісти, знаменитості тощо.

«Ми запустили нову політику, яка допомагає захистити людей від масового переслідування та залякування, — йдеться в повідомленні. — Наприклад, на жертв насильницьких трагедій або урядових дисидентів — навіть якщо сам вміст не порушує нашу політику. Ми також видалимо неприйнятний контент, який вважатимемо масовим переслідуванням будь-якої особи, наприклад, через особисті повідомлення або коментарі до особистих профілів чи публікацій».

Окрім видалення контенту, який порушує політику Facebook, соцмережа видалятиме облікові записи, сторінки і групи, які працюють разом, щоб переслідувати публічних діячів.  

Також Facebook блокуватиме: профілі, сторінки, групи або заходи, присвячені сексуалізації та висміюванню публічних осіб; зневажливі, сексуалізовані фотошоп-зображення і малюнки; висміювання зовнішності; сексистські коментарі та харасмент.

«Оскільки “небажане” може бути суб’єктивним, ми будемо покладатися на додатковий контекст від особи, яку переслідують чи атакують, щоб вжити заходів», — уточнили в компанії.

Раніше у Франції запустили кампанію кіберпереслідування дітей 2010 року народження. Тренд під тегом #Anti2010 став популярним у соцмережі TikTok. 

Нагадаємо, у вересні 2021 року Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але по факту вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту. Після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування WSJ, Facebook тимчасово зупинив розробку додатку для дітей віком до 13 років — «Instagram Kids»

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook в Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг відкинув ці звинувачення та відреагував на дослідження Wall Street Journal про те, що компанія ігнорує власні дослідження негативного впливу Instagram на підлітків.

Фото: Facebook 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду