YouTube вирішив створити власний метавсесвіт

YouTube вирішив створити власний метавсесвіт

10:35,
11 Лютого 2022
2276

YouTube вирішив створити власний метавсесвіт

10:35,
11 Лютого 2022
2276
YouTube вирішив створити власний метавсесвіт
YouTube вирішив створити власний метавсесвіт
Автори:
Відеохостинг у 2022 році також планує запровадити технологію NFT, нові способи монетизації контенту, додати нові функції в Shorts тощо.

Відеоплатформа YouTube 10 лютого повідомила про плани створити власний метавсесвіт — реалізовуватимуть його через ігри.

YouTube не розкриває деталі, кажучи, що проєкт метавсесвіту наразі на ранній стадії. «Ми не могли розповісти про інновації, не торкнувшись метавсесвіту. Ми багато думаємо, як зробити перегляд більш захоплюючим. Першою сферою, у якій ви можете очікувати на зміни, — це ігри, де ми будемо працювати, щоб зробити їх більш інтерактивними та живими. Поки ще рано, але ми раді бачити, як ми можемо перетворити ці віртуальні світи на реальність для глядачів», — заявив директор із продуктів YouTube Ніл Мохан.

Окрім цього, Мохан розповів, що YouTube у 2022 році планує запровадити технологію NFT, нові способи монетизації контенту, додати нові функції в Shorts, новий спосіб сортування коментарів та спільні прямі трансляції.

Зокрема, у YouTube Shorts платформа планує додати нові відеоефекти, інструменти редагування, а також можливість відповідати на окремі коментарі, створюючи короткі відео. Відеохостинг у найближчі місяці почне тестувати інші способи монетизації Shorts, окрім YouTube Shorts Fund, серед іншого хочуть інтегрувати функції, за які платитимуть підписники: Super Chat у Shorts та можливість робити покупки з Shorts.

«Прямі трансляції — це ще одна область, в якій цього року спостерігатиметься прогрес. Ми представимо спільну пряму трансляцію, яка дозволяє творцям працювати разом та створювати ще більше інтерактивних трансляцій для своєї аудиторії. Ми сподіваємося, що можливість "виходити в ефір разом" має відкрити потоки для більш невимушеного спілкування та взаємодії з іншими творцями, що зробить вихід в ефір простіше та веселіше. Творці також зможуть розширити свою мережу та охоплення, а їхні спільноти матимуть можливість взаємодіяти та встановлювати зв'язки», — пояснив Ніл Мохан.

Нагадаємо, у вересні 2021-го Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія.

2 листопада 2021 року компанія Microsoft на онлайн-конференції Ignite 2021 анонсувала запуск Mesh for Teams, яка дозволить створювати віртуальні аватари та імерсивні робочі простори. Це стане першим кроком компанії на шляху до створення метавсесвіту. Слідом за Microsoft додаток для знайомств Tinder також анонсував створення власного метавсесвіту Tinderverse.

Фото: Eyestetix Studio / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду