Netflix представив перший звіт про тривалість переглядів шоу та фільмів на платформі

Netflix представив перший звіт про тривалість переглядів шоу та фільмів на платформі

10:40,
13 Грудня 2023
1385

Netflix представив перший звіт про тривалість переглядів шоу та фільмів на платформі

10:40,
13 Грудня 2023
1385
Netflix представив перший звіт про тривалість переглядів шоу та фільмів на платформі
Netflix представив перший звіт про тривалість переглядів шоу та фільмів на платформі
Найпопулярнішим у першій половині 2023 року на сервісі став серіал «Нічний агент».

Стримінговий сервіс Netflix оприлюднив перший звіт про залученість, який публікуватиме що пів року, під назвою «Що ми дивилися». Найпопулярнішим у першій половині 2023 року на сервісі став серіал «Нічний агент», повідомила компанія.

Перший сезон серіалу закріпився на першому місці з 812,1 млн годин переглядів у період з січня по червень цього року.

На другому місці був другий сезон драми «Джінні та Джорджія» — 665,1 млн годин перегляду. Також у п’ятірці лідерів перший сезон «Слави» (622,8 млн годин переглядів), перший сезон «Венздей» (507,7 млн годин переглядів) і серіал-приквел «Королева Шарлотта: Історія Бріджертона» (503 млн годин переглядів).

Для звіту під назвою «Що ми дивилися: звіт про залучення Netflix» класифікували 18 тисяч назв фільмів та серіалів за кількістю годин, переглянутих у період із січня по червень цього року. Їх представили у вигляді простої електронної таблиці. Окрім назви та годин перегляду у ній вказані дата випуску кожного фільму або серіалу та їх доступність у всьому світі. Найнижчу позицію в рейтингу посіла комедія 2020 року «З повагою, Кенан Гілл».

Звіт показав, що 55% переглядів Netflix припадає на оригінальні фільми та серіали, а 45% — на ліцензовані назви. Також виявилося, що понад 60% оригінальних серіалів та шоу Netflix, випущених протягом першої половини цього року, потрапляли в щотижневі десятки найпопулярніших шоу та фільмів.

Згідно з даними компанії, на неанглійські назви припало 30% усіх годин перегляду в усьому світі, а оригінальні серіали Netflix, випущені до цього року, виявилися «витривалими», як-от «Все тихо на західному фронті», який вийшов у жовтні 2022 року, але генерував 80 млн годин перегляду в першій половині 2023 року.

Раніше Netflix критикували за непрозорість щодо продуктивності контенту на його платформі.

«Це великий крок вперед для Netflix і нашої галузі. Ми вважаємо, що інформація про перегляди в цьому звіті... дасть творцям і нашій галузі глибше зрозуміти нашу аудиторію і те, що їй резонує», — йдеться в повідомленні компанії в блозі.

Генеральний співдиректор Netflix Тед Сарандос сказав журналістам, що відсутність прозорості щодо даних про глядачів спричинила «з часом недовіру» до сценаристів та інших творчих людей, і що люди просили надати більше деталей про те, що аудиторія дивиться «за останні 16 років потокового передавання».

У Netflix акцентували на важливості не використовувати лише загальну кількість годин перегляду для аналізу популярності фільму чи серіалу. «Успіх на Netflix буває будь-яких форм і розмірів і не визначається лише годинами перегляду. У нас є неймовірно успішні фільми та телешоу з меншою та більшою кількістю годин перегляду. Вся справа в тому, чи фільм чи телешоу схвилювали свою аудиторію», — зазначено у повідомленні в корпоративному блозі.

Представлені у звіті дані також можуть пояснити, чому Netflix вирішує скасувати шоу, оскільки раніше повідомлялося, що сервіс продовжує або скасовує шоу на основі даних про глядацьку аудиторію і про те, скільки облікових записів дивляться лише один епізод серіалу, скільки передплатників переглядають весь сезон, весь серіал тощо.

Нагадаємо, 13 грудня на стримінговій платформі Netflix з'явиться стрічка спільного виробництва Польщі та України «Щедрик», а 29 грудня — український фільм про боротьбу опришків «Довбуш».

Фото: Engadget

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду