Warner Bros. і Paramount ведуть переговори про злиття

Warner Bros. і Paramount ведуть переговори про злиття

14:40,
21 Грудня 2023
1474

Warner Bros. і Paramount ведуть переговори про злиття

14:40,
21 Грудня 2023
1474
Warner Bros. і Paramount ведуть переговори про злиття
Warner Bros. і Paramount ведуть переговори про злиття
Медіакомпанії розглядають об’єднання своїх стримінгових платформ, щоб краще конкурувати з Netflix.

Керівники медіахолдингу Warner Bros. Discovery та Paramount Global Девід Заслав і Боб Бакіш провели цього тижня переговори щодо можливості злиття. Про це повідомило Axios, посилаючись на кілька джерел.

Зустріч відбулася в Нью-Йорку, у штаб-квартирі Paramount на Таймс-сквер, і тривала кілька годин. Керівники обговорювали, як їхні компанії можуть об’єднатися, щоб доповнювати одна одну. Зокрема, обговорювалося об’єднання стримінгових сервісів обох глобальних компаній Paramount+ та Max, щоб конкурувати з Netflix і Disney+.

Об'єднання WBD із Paramount може мати значну синергію, пише Axios. WBD зможе використовувати свою міжнародну мережу для просування франшиз Paramount, а дитячі фільми і мультсеріали Paramount можуть виявитися важливим активом для довгострокового розвитку стримінгового бізнесу WBD.

Крім того, у разі злиття новинний телеканал CBS News може бути об'єднаний із CNN, і те саме чекає на спортивні канали двох компаній.

Поки переговори перебувають на ранній стадії, тож угода може не відбутися.

Ахіоs зазначило, що станом на 20 листопада ринкова вартість WBD становила близько 29 млрд доларів, а Paramount — трохи більше 10 млрд доларів, тому будь-яке злиття не буде рівноцінним.

Додамо, наразі Netflix домінує на ринку стримінгових платформ, за даними Statista, він додав 5,9 млн передплатників у всьому світі з березня по червень 2023 року та 8,8 млн із липня по вересень. Загалом кількість користувачів Netflix — 247,15 млн. Для порівняння, загальна кількість передплатників Paramount Plus становить 63,4 млн, а Warner Bros. Discovery — 95 млн станом на листопад 2023 року.

Нагадаємо, стримінг Max від Warner Bros. запрацює навесні у 22 країнах Європи.

Фото: Axios

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду