На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу

На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу

13:43,
10 Жовтня 2023
2524

На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу

13:43,
10 Жовтня 2023
2524
На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу
На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу
Показ серіалу «Перші дні» про початок повномасштабного російського вторгнення очима киян також одночасно стартує в низці сусідніх європейських країн.

На стримінговому сервісі Netflix 1 листопада 2023 року вперше відбудеться прем'єра українського серіалу. Йдеться про стрічку «Перші дні», що розповідає про початок повномасштабного вторгнення Росії до України очима киян, зняту Film.ua, повідомили в компанії.

Прем’єра серіалу відбудеться 1 листопада на Netflix в Україні й низці європейських держав: Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських і балканських країнах. Крім того, у більш ніж 12 державах, зокрема в Ісландії, Австралії та Франції, стрічку показуватимуть національні телеканали. В Україні новинку можна буде також переглянути на телеканалі «1+1» наступного року.

«"Перші дні" став наймасштабнішим спільним виробництвом з іншими країнами з лютого 2022 року. А також це перший український проєкт, що фактично замовили іноземні канали, — і покажуть його саме українською», — зазначила директорка з розвитку та копродукції Film.ua Group і продюсерка проєкту Катерина Вишневська.

Автори сюжетів художнього серіалу «Перші дні» надихались історіями містян, які залишалися в столиці в лютому-березні 2022 року. Це звичайні люди, що опинилися в надзвичайних, страшних умовах, але зберегли людяність, любов до близьких і віру в майбутнє.

«Перші дні» — це шість епізодів від шести режисерів, котрі надихались історіями киян, які залишалися в столиці в лютому-березні 2022 року. Частина персонажів мають прототипів у реальному житті. Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім; Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати; безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок; німець Клаус приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів і долучається до їхньої праці; а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири — і стає натхненням для мільйонів.

«Україна нині в центрі уваги світу, та іноземній аудиторії цікаво дізнатися, що відбувається з нами, не тільки з новин, а на глибшому рівні. Саме формат художнього серіалу дає змогу глибше відчути наш біль та сподівання — і співвіднести себе зі звичайними українцями», — сказала продюсерка проєкту Анна Єлісєєва.

Проєкт втілювали Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, які працювали над серіалом «Кріпосна», Артем Литвиненко — автор ідеї та режисер серіалу «Нюхач», автори «Перших ластівок» Валентин Шпаков і «Ти — космос» Павло Остріков. Першою повноформатною роботою серіал став для Каті Царик, авторки численних відеокліпів, концертних шоу та короткометражки «Обійми мене».

Нагадаємо, у жовтні 2022 року стало відомо, що Netflix купив великий пакет українських фільмів. Відтоді на сервісі з'явилися «Клондайк», «Люксембург, Люксембург», «Мої думки тихі», «Памфір», «Захар Беркут», «Мирний-21» та багато інших стрічок.

Також на сервісі представлено кілька українських серіалів, у тому числі «Спіймати Кайдаша», «І будуть люди», «Я — Надія», «Скажені сусіди» та інші.

Проте всі названі вище фільми й серіали з’являлися на сервісі вже після прем’єри в кінотеатрах чи на українському телебаченні. Тож серіал «Перші дні» стане першою українською прем’єрою на Netflix.

На фото: кадри з серіалу «Перші дні»

Фото: Film.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду