У грудні на Netflix з'являться фільми «Щедрик» і «Довбуш»

У грудні на Netflix з'являться фільми «Щедрик» і «Довбуш»

12:05,
6 Грудня 2023
5376

У грудні на Netflix з'являться фільми «Щедрик» і «Довбуш»

12:05,
6 Грудня 2023
5376
У грудні на Netflix з'являться фільми «Щедрик» і «Довбуш»
У грудні на Netflix з'являться фільми «Щедрик» і «Довбуш»
Дати прем'єр на стримінгу — 13 та 29 грудня.

На стримінговій платформі Netflix у грудні з'являться нові українські фільми: стрічка спільного виробництва Польщі та України «Щедрик» та фільм про боротьбу опришків «Довбуш». Про це повідомило Держкіно.

Українсько-польська стрічка «Щедрик» вийде на Netflix уже 13 грудня.

Події фільму розгортаються у Станіславі. За сюжетом, на межі зіткнення імперій, у безвиході окупації та пастці Другої світової війни опинилися три родини, які живуть під одним дахом. Українська, єврейська та польська сім’ї однаково відчули на собі утиски як Третього Рейху, так і карального режиму СРСР. Українська родина приймає до себе дітей, батьки яких стали жертвами окупантів. А діти під час війни виконують «Щедрик», і ця мелодія стає символом добра та світла.

В український прокат стрічка вийшла в січні 2023 року. Її бюджет становить 2 млн доларів. Половину з цієї суми профінансувало Міністерство культури України. У прокаті фільм зібрав понад 8,7 млн грн та ввійшов до трійки лідерів за касовими зборами серед українських історичних драм.

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» на Netflix можна буде подивитися з 29 грудня.

Стрічка Олеся Саніна розповідає про найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олексу Довбуша. Жорстоке правління місцевих магнатів змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей та слави, а другий — боротьби за справедливість для людей.

Зйомки фільму розпочалися у 2018 році. Для нього спеціально побудували або відновили понад 20 локацій, а в наймасштабніших сценах брали участь 500 людей.

Прем'єра стрічки відбулася 24 серпня в Україні, окрім того, понад 20 країн купили права на її показ. За чотири тижні показів фільм став найкасовішою ігровою стрічкою 2023 року в українському кінопрокаті.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року стало відомо, що Netflix купив великий пакет українських фільмів. Відтоді на сервісі з'явилися «Клондайк», «Люксембург, Люксембург», «Мої думки тихі», «Памфір», «Захар Беркут», «Мирний-21» та багато інших стрічок.

Також на сервісі виклали кілька українських серіалів попередніх років, у тому числі «Спіймати Кайдаша», «І будуть люди», «Я — Надія», «Скажені сусіди» та інші.

1 листопада 2023 року на стримінговому сервісі вперше відбулася прем'єра українського серіалу «Перші дні» про початок повномасштабного російського вторгнення очима киян.

Фото: фільм «Щедрик» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
onlyy
14:52 / 24.03.2024
так. норм. спасібо нетфліксу що дає мені чим зайнятись ввечері. доречі, дивлюсь отримав підписку нетфлікс всього за 129₴ через червіс onlyy спробуйте і ви. доречі, вони ще мають підписки на нетфликс подписку на ютуб премиум цена 59₴ (від 3м) spotify premium епл мюзік duolingo
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду