Apple і Google назвали свої найкращі застосунки та ігри року

Apple і Google назвали свої найкращі застосунки та ігри року

14:45,
30 Листопада 2023
2081

Apple і Google назвали свої найкращі застосунки та ігри року

14:45,
30 Листопада 2023
2081
Apple і Google назвали свої найкращі застосунки та ігри року
Apple і Google назвали свої найкращі застосунки та ігри року
Застосунок для прогулянок AllTrails — у топі Apple для iPhone у 2023 році, а навчальний застосунок Imprint: Learn Visually — у Google Play.

Компанії Apple і Google сьогодні оголосили про свої найкращі програми та ігри року: застосунок для піших і велосипедних прогулянок AllTrails — у топі Apple для iPhone у 2023 році, а навчальний застосунок Imprint: Learn Visually — у Google Play. Обидві компанії найкращою грою обрали Honkai: Star Rail, повідомило видання TechCrunch.

Цього року Apple подолала тенденцію представляти в переліку найкращих лише нові програми й інновативні. Натомість серед фіналістів конкурсу «Застосунок року для iPhone» з’явилися програми, які вже давно заслуговують нагороди за їхню якісну архітектуру та наповнення, включаючи застосунок для вивчення мови Duolingo, застосунок для подорожей Flighty та вже згадуваний AllTrails, зазначило видання.

Також медіа звертає увагу на те, що ні Apple, ні Google не вибрали програму зі штучним інтелектом як програму року, незважаючи на неймовірний успіх мобільного застосунку ChatGPT та інших.

«Це особливо дивно, враховуючи, що на початку цього року ChatGPT став найбільш швидкозростаючим користувацьким застосунком, отримавши 100 мільйонів користувачів незабаром після запуску. Пізніше цей рекорд побила соцмережа Threads, в якої назбиралося 100 мільйонів користувачів лише за п’ять днів, і станом на жовтень все ще підтримувала активну базу користувачів трохи менше 100 мільйонів», — зазначено у публікації.

Серед переможців App Store як найкращий застосунок для iPad обрали Prêt-à-Makeup, який дає змогу експериментувати з макіяжем. Додатком року для Mac став фоторедактор Photomator. У номінації для Apple Watch переміг застосунок для фітнесу SmartGym, який відстежує ефективність персональних тренувальних вправ. Найкращим для Apple TV став стримінговий сервіс MUBI.

Найкращою грою для iPhone стала рольова гра Honkai: Star Rail. У номінації для iPad перемогла пригодницька гра з елементами головоломки Lost in Play. Гра року для Mac — Lies of P, її розробники надихалися казкою «Пінокіо». Найкраща гра Apple — Arcade Hello Kitty Island Adventure для подорожей ігровим світом із кішкою в пошуках пригод та друзів.

«Це надихає бачити, як розробники продовжують створювати неймовірні програми та ігри, які переосмислюють світ навколо нас», — зазначив генеральний директор Apple Тім Кук.

Google, тим часом, обираючи найкращі застосунки та ігри року, зробив акцент на тих, які створені для багатьох пристроїв, а не виключно смартфонів.

Найкращим застосунком для кількох пристроїв став музичний сервіс Spotify, а грою — покрокова стратегія Outerplane.

Google також дозволяє користувачам голосувати за свої улюблені програми: найкращим застосунком за вибором користувачів таки став чатбот ChatGPT, а грою — Monopoly Go.

Інші застосунки, які хотіла виділити компанія, отримали індивідуальні нагороди: Bumble For Friends — найкращий застосунок для розваг; Voidpet Garden: Mental Health — найкращий застосунок для особистісного зростання; Artifact: Feed Your Curiosity — найкращий застосунок на кожен день; Aware: Mindfulness & Wellbeing — найкращий недооцінений застосунок; Character AI: AI-Powered Chat — найкращий застосунок з ШІ; Paw Patrol Academy — найкращий застосунок для сім'ї; Aworld — найкращий застосунок для добра; WhatsApp Messenger — найкращий застосунок для смарт-годинника; Concepts: Sketch, Note, Draw — найкращий застосунок для планшетів.

Фото: блоги компаній Apple, Google

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду