Google оновив функціонал пристроїв Android

Google оновив функціонал пристроїв Android

11:17,
4 Грудня 2023
2500

Google оновив функціонал пристроїв Android

11:17,
4 Грудня 2023
2500
Google оновив функціонал пристроїв Android
Google оновив функціонал пристроїв Android
У голосових повідомленнях з’явилася можливість передавати власний настрій.

Компанія Google запустила нові функціональні можливості для користувачів смартфонів і планшетів на базі Android, смартгодинників Wear OS та Google TV, що мають зробити користування пристроями зручнішим, безпечнішим та кориснішим. Про це повідомлено у блозі компанії.

На платформі Android тепер можлива авторизація з використанням пін-кодів та фізичних USB-ключів безпеки FIDO2, які забезпечують зручний доступ до сайтів без необхідності вводити складні паролі. У разі втрати або крадіжки фізичного ключа зловмисники не отримають доступу без відповідного пін-коду.

Зокрема, представили кілька покращень в обміні повідомленнями. У режимі тестування запущено функцію «Голосовий настрій», яка автоматично адаптує фон та емодзі в аудіоповідомленні до тону голосу, щоб отримувачі краще розуміли емоційний стан відправника.

Також у розділі «Повідомлення» тестуються «Ефекти реакцій», які дають змогу реагувати на повідомлення анімованим емодзі збільшеного розміру, замість стандартної «вподобайки».

Смартгодинники WearOS адаптували для керування сумісними розумними пристроями в будинку. За його допомогою можна змінювати освітлення у кімнатах або запускати в роботу робот-пилосос. Також створили два нові режими: «Вдома» та «Відсутній», які дозволяють керувати всією технікою розумного будинку одним натисканням кнопки, запускаючи попередньо налаштовані сценарії.

За деякий час користувачі смартгодинників також зможуть здійснювати голосове управління сценаріями Google Асистента. Новий віджет Google Асистента відображатиме на циферблаті всю необхідну інформацію для користувача: прогноз погоди, заплановані події тощо.

Користувачам Google TV у США відкрили доступ до 10 нових безкоштовних каналів, тепер їх 115.

Окрім цього, впроваджено режим озвучення екрана TalkBack, який дає змогу користувачам, зі слабким зором отримувати описи зображень, навіть якщо автори не надали такої інформації: нейромережа аналізує фотографії та створює їх текстові описи.

Наступного тижня буде додано функцію генерації субтитрів для телефонних дзвінків та відео, збережених локально на смартфоні. Пізніше з'явиться можливість введення текстової відповіді прямо під час телефонного дзвінка, який буде озвучено, що дасть користувачам з порушеннями слуху та мовлення змогу ефективно спілкуватися з мінімальними затримками.

Нагадаємо, у вересні компанія Google оновила логотип операційної системи Android та робота bugdroid, який її репрезентує, щоб збалансувати цей бренд із власним. Редизайн відбувся вперше з 2019 року.

Фото: блог Google

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду