Компанія Epic Games виграла антимонопольну справу проти Google

Компанія Epic Games виграла антимонопольну справу проти Google

10:43,
12 Грудня 2023
847

Компанія Epic Games виграла антимонопольну справу проти Google

10:43,
12 Грудня 2023
847
Компанія Epic Games виграла антимонопольну справу проти Google
Компанія Epic Games виграла антимонопольну справу проти Google
Рішення може призвести до змін у прибутковості роботи магазину застосунків Google Play.

Розробник гри «Fortnite» Epic Games виграв у судовій антимонопольній справі проти Google, у якій доводив, що технологічний гігант утримував монополію в своєму магазині Google Play для операційних систем Android, обмежуючи конкурентів. Суд присяжних у понеділок став на бік розробника. Про це повідомило видання Business Insider.

Компанія Epic подала позов, коли її популярну гру «Fortnite» заборонили в Play Store. Це сталося після того, як Epic дозволила користувачам купувати ігрові функції безпосередньо в розробника, без потреби сплачувати Google комісійні в межах 15–30% вартості покупки у Play Store.

«Сьогоднішній вердикт є перемогою для всіх розробників застосунків і споживачів у всьому світі. Він доводить, що практика магазину застосунків Google є незаконною, і вони зловживають своєю монополією, щоб отримати непомірні комісії, придушити конкуренцію та зменшити інновації», — йдеться в заяві Epic Games, опублікованій після оголошення вироку.

Судова поразка Google загрожує зруйнувати дуополію магазину застосунків з Apple Inc., яка генерує близько 200 мільярдів доларів на рік і визначає, як мільярди споживачів користуються мобільними пристроями, йдеться в публікації Bloomberg. За оцінкою видання, рішення, ухвалене судом присяжних у Сан-Франциско, є «ударом по бізнес-моделі двох компаній у сфері застосунків, де вони стягують комісійні до 30% з розробників програмного забезпечення, які зазвичай мають мало інших варіантів».

Корпорація Google буде оскаржувати рішення суду.

«Ми плануємо оскаржити вердикт. Android i Google Play надають більше можливостей і відкритості, ніж будь-яка інша велика мобільна платформа», — заявив віцепрезидент Google з питань уряду та державної політики Вілсон Вайт, повідомило BBC.

«Випробування показало, що ми жорстоко конкуруємо з Apple та її App Store, а також магазинами додатків для пристроїв Android та ігрових консолей. Ми продовжуватимемо захищати бізнес-модель Android і залишатимемося глибоко відданими нашим користувачам, партнерам і екосистемі Android загалом», — додав він.

Додамо, Google Play Store є одним із найбільших у світі магазинів додатків і безпосередньо конкурує з Apple App Store.

Android працює приблизно на 70% смартфонів у всьому світі, а згідно з даними Epic Games, понад 95% програм для Android поширюються через Play Store.

Фото: Business Standart

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду