Компанії Samsung та LG представили свої перші прозорі екрани

Компанії Samsung та LG представили свої перші прозорі екрани

17:35,
8 Січня 2024
1617

Компанії Samsung та LG представили свої перші прозорі екрани

17:35,
8 Січня 2024
1617
Компанії Samsung та LG представили свої перші прозорі екрани
Компанії Samsung та LG представили свої перші прозорі екрани
Нові моделі забезпечують надзвичайну чіткість та реалістичність зображення.

На міжнародній виставці CES 2024 у Лас-Вегасі компанія Samsung Electronics продемонструвала прозорі мікросвітлодіодні дисплеї з різними дизайнами. Про це повідомило видання Еngadget.

Компанія показала три варіанти дисплея. Два з них мали затемнене скло, що приховує об'єкти позаду екрану, третій був прозорим, як і звичайне скло, і безрамковий дизайн. Усі екрани мають товщину приблизно сантиметр, а зображення на них має вигляд майже як голограма.

«Ефект, який відтворюють такі екрани, важко описати, оскільки контент виглядає майже як голограма, ширяючи в повітрі, а зображення неймовірно чітке», — поділився враженнями кореспондент Engadget.

За словами представника Samsung, оскільки прозорі MicroLED-дисплеї мають вищу яскравість порівняно з прозорими OLED-панелями, на них також менше впливає навколишнє світло.

Поки в компанії не повідомили, коли планують почати продаж таких дисплеїв і скільки вони коштуватимуть.

Тим часом компанія LG презентувала на CES 2024 перший бездротовий прозорий OLED-телевізор із роздільною здатністю 4K і технологією бездротового передання аудіо та відео. Пристрій оснащений контрастним екраном, який ховається в основу телевізора.

Телевізор OLED T працює на базі нового процесора LG Alpha 11 зі штучним інтелектом, що учетверо перевищує продуктивність чипа попереднього покоління. За даними компанії, додаткова потужність забезпечує на 70% більшу графічну продуктивність і на 30% більшу швидкість обробки. Модель оснащена пристроєм Zero Connect Box, який надсилає відео та аудіо на телевізор бездротовим способом.

Компанія LG повідомила, що планує почати продаж прозорих телевізорів у 2024 році, проте не назвала майбутньої ціни.

Нагадаємо, нещодавно корпорація Microsoft оголосила про оновлення своїх клавіатур: на них з’явиться клавіша Copilot, що надаватиме доступ до персонального асистента на основі штучного інтелекту

Фото: Engadget, ZDNet

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду