Джо Байден видав указ про штучний інтелект

Джо Байден видав указ про штучний інтелект

16:45,
30 Жовтня 2023
1369

Джо Байден видав указ про штучний інтелект

16:45,
30 Жовтня 2023
1369
Джо Байден видав указ про штучний інтелект
Джо Байден видав указ про штучний інтелект
Указ вимагає здійснити оцінювання безпеки, дотримання принципів рівності та громадянських прав, захисту прав споживачів та дослідження впливу ШІ на ринок праці.

Президент Джозеф Байден видав указ про штучний інтелект, що закладає основу регулювання до прийняття законів парламентом. Про це повідомило The Verge.

Наказ має вісім цілей: створити нові стандарти безпеки та безпечності ШІ, захистити конфіденційність споживачів, просувати справедливість і громадянські права, відстоювати права споживачів, пацієнтів і студентів, підтримувати працівників, сприяти інноваціям і конкуренції, просувати лідерство США в технологіях ШІ, а також забезпечити відповідальне та ефективне використання технології урядом.

Декільком державним установам доручено розробити стандарти для захисту від використання штучного інтелекту для розробки біоматеріалів, встановити найкращі практики автентифікації вмісту та розробити передові програми кібербезпеки.

Національний інститут стандартів і технологій відповідатиме за розробку стандартів «червоного тестування» моделей штучного інтелекту, тобто стрес-тестування захисту і потенційних проблем усередині систем. Міністерство енергетики та Міністерство внутрішньої безпеки мають забезпечити уникнення загроз ШІ для інфраструктури та впливу на хімічні, біологічні, радіологічні, ядерні ризики та ризики кібербезпеки. Розробники великих моделей штучного інтелекту, таких як GPT OpenAI і Llama 2 від Meta, мають ділитися результатами тестів на безпеку перед офіційним випуском ШІ-систем.

Високопоставлений чиновник адміністрації президента США пояснив CNBC, що 15 великих американських технологічних компаній погодилися виконати добровільні зобов’язання щодо безпеки штучного інтелекту, але цього «недостатньо», і виконавчий наказ від понеділка є кроком до конкретного регулювання для розвитку технології.

За його оцінкою, для деяких аспектів безпеки на його виконання передбачено 90-денний період, а інші аспекти реалізовуватимуть упродовж року.

Нагадаємо, 24 жовтня законодавці ЄС погодили більшу частину статті законопроєкту про штучний інтелект, яка була одним із каменів спотикання в переговорах щодо його ухвалення.

На фото — президент США Джозеф Байден

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду