Bloomberg: ЦРУ створює власний інструмент штучного інтелекту

Bloomberg: ЦРУ створює власний інструмент штучного інтелекту

15:00,
27 Вересня 2023
1361

Bloomberg: ЦРУ створює власний інструмент штучного інтелекту

15:00,
27 Вересня 2023
1361
Bloomberg: ЦРУ створює власний інструмент штучного інтелекту
Bloomberg: ЦРУ створює власний інструмент штучного інтелекту
Створення інструменту стимулювала конкуренція з Китаєм.

Американські спецслужби отримають власний інструмент з використанням штучного інтелекту, щоб «просіювати» публічну інформацію в пошуках зачіпок. Центральне розвідувальне управління США готується запустити інструмент, порівнюваний із ChatGPT компанії OpenAI, щоб надати аналітикам кращий доступ до відкритих джерел інформації. Про це повідомив Bloomberg, посилаючись на представників відомства.

Підрозділ ЦРУ Open-Source Enterprise планує незабаром надати розвідувальним службам свій інструмент штучного інтелекту. Це частина ширшої урядової кампанії, скерованої на використання можливостей штучного інтелекту та конкуренцію з Китаєм, який прагне стати світовим лідером у цій галузі до 2030 року. Такий поштовх США збігається із зусиллями розвідувального співтовариства щодо обробки величезних обсягів даних, які зараз перебувають у відкритому доступі.

«Ми пройшли шлях від газет і радіо, до газет і телебачення, до базового інтернету, до великих даних, і цей процес продовжується», — зазначив в інтерв'ю директор підрозділу Ренді Ніксон.

За словами Ніксона, інструмент штучного інтелекту ЦРУ дасть користувачам змогу бачити першоджерело інформації, яку вони переглядають.

«Потім ви можете перейти на наступний рівень і почати спілкуватися в чаті і ставити запитання машинам, щоб вони давали вам відповіді, також із відкритих джерел», — сказав Ніксон.

Він додав, що інструмент штучного інтелекту дасть змогу аналітикам перейти до процесу, «де машини підштовхують вас до потрібної інформації, де машина може автоматично підсумовувати, групувати речі разом».

ЦРУ не повідомило, яку модель воно буде використовувати для свого нового інструменту або як воно буде захищати інформацію від витоку в інтернет. Агентство наголосило, що в останні роки розширює партнерські відносини з технологічним сектором.

Інструмент штучного інтелекту буде доступний для 18 розвідувальних служб США, до яких входять ЦРУ, Агентство національної безпеки, Федеральне бюро розслідувань і агентства, що належать до різних видів збройних сил. Він не буде доступний для політиків або громадськості. Ніксон заявив, що агентство уважно стежить за дотриманням законів США про конфіденційність.

Нагадаємо, у липні керівник секретної розвідувальної служби Великої Британії MI6 Річард Мур заявив, що британські шпигуни використовують штучний інтелект, щоб перешкоджати постачанню зброї в Росію. Він спрогнозував, що західним шпигунам доведеться все більше зосереджуватися на відстеженні зловмисного використання ШІ ворожими державами.

Фото: прапор з логотипом ЦРУ / Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду