Microsoft запропонувала допомогу американським політикам у боротьбі з дипфейками

Microsoft запропонувала допомогу американським політикам у боротьбі з дипфейками

15:23,
8 Листопада 2023
1348

Microsoft запропонувала допомогу американським політикам у боротьбі з дипфейками

15:23,
8 Листопада 2023
1348
Microsoft запропонувала допомогу американським політикам у боротьбі з дипфейками
Microsoft запропонувала допомогу американським політикам у боротьбі з дипфейками
Новий інструмент дасть сторонам змогу автентифікувати свої відео та фотографії за допомогою так званих облікових даних із водяним знаком.

Корпорація Microsoft запропонувала американським політики і передвиборчим групам інструмент протидії дипфейкам напередодні президентських виборів 2024 року. Про це повідомило Bloolmberg.

Новий інструмент дасть сторонам змогу автентифікувати свої відео та фотографії за допомогою так званих облікових даних із водяним знаком, заявив президент Microsoft Бред Сміт у блозі компанії 8 листопада.

Він уточнив, що протягом наступних 14 місяців більше двох мільярдів людей у всьому світі матимуть можливість проголосувати на загальнонаціональних виборах: від Індії до Європейського Союзу, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів.

Посилаючись на звіт «Захист виборів 2024 від зовнішнього шкідливого впливу» свого Центру аналізу загроз, корпорація Microsoft припускає, що «у 2024 році світ може побачити спроби багатьох авторитарних національних держав втрутитися у виборчі процеси. І вони можуть поєднувати традиційні методи зі штучним інтелектом та іншими новими технологіями, щоб загрожувати цілісності виборчих систем».

Відтак корпорація анонсувала запуск сервісу Content Credentials, що дає змогу автентифікувати справжність зображень та відео за допомогою цифрових водяних знаків С2PA. Ця служба буде запущена навесні як приватна попередня версія, яка спочатку буде доступною для політичних кампаній.

За даними компанії, користувачі зможуть прикріплювати їх до своїх зображень або відео, щоб показати, як, коли та ким вони були створені або відредаговані, включно з тим, чи застосовували ШІ.

«Коли користувач зустрічає зображення чи відео, яке містить цифровий водяний знак, він може дізнатися про його творця та походження, натиснувши вбудовану вкладку, яка відкриває інформацію про історію активу, — зазначив у блозі Бред Сміт. — Ці облікові дані з водяними знаками дають змогу особі чи організації стверджувати, що зображення чи відео надійшли від них, одночасно захищаючи від підробки, показуючи, чи вміст було змінено після створення облікових даних».

Компанія Microsoft анонсувала створення у США «Виборчого комунікаційного центру», який забезпечуватиме можливість виборчих органів оперативно співпрацювати з командами безпеки та підтримки Microsoft, якщо вони зіткнуться з серйозними проблемами безпеки.

Окрім цього, за інформацією Бреда Сміта, в організації Microsoft Philanthropies Tech for Social Impact розгорнуть «Команду успіху кампанії», яка допомагатиме політичним кампаніям зорієнтуватися у викликах кібербезпеки та новому світі штучного інтелекту. Ця команда консультуватиме та підтримуватиме кампанії, коли вони орієнтуватимуться у світі ШІ, боротимуться з поширенням кампаній кібервпливу та захищатимуть автентичність власного контенту та зображень.

Видання акцентує на тому, що пропозиція Microsoft з’явилася на тлі зростання занепокоєння щодо дипфейків та їхнього потенційного впливу на вибори нового американського президента в листопаді 2024 року. За останні кілька місяців у мережі вже з’явилося кілька таких суперечливих відео.

У червні Рон Десантіс був покараний за публікацію фейкових зображень в X, де його конкурент від Республіканської партії Дональд Трамп нібито обіймається з доктором Ентоні Фаучі. Останній є головним інфекціоністом США, який мав деякі розбіжності в поглядах з Трампом на COVID-19.

У квітні Національний комітет Республіканської партії поширив фальшиве відео із зображенням апокаліптичних США під владою президента Джо Байдена. У цьому випадку автори ролика зазначили, що використані зображення згенерував ШІ.

За кілька тижнів до виходу відео з Байденом у мережі з'явилося підроблене відео з сенаторкою Елізабет Воррен. У ролику вона буцімто заявила, що республіканцям слід заборонити голосувати.

Нагадаємо, компанія Meta вирішила заборонити політичним рекламодавцям використовувати свої нові генеративні рекламні продукти штучного інтелекту, щоб запобігти поширенню дезінформації.

На фото — голосування у США

Фото: блог Microsoft / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду