18 країн схвалили глобальні рекомендації щодо безпеки ШІ

18 країн схвалили глобальні рекомендації щодо безпеки ШІ

16:05,
27 Листопада 2023
1035

18 країн схвалили глобальні рекомендації щодо безпеки ШІ

16:05,
27 Листопада 2023
1035
18 країн схвалили глобальні рекомендації щодо безпеки ШІ
18 країн схвалили глобальні рекомендації щодо безпеки ШІ
Рекомендації спрямовані на те, щоб технології штучного інтелекту розроблялися та використовувалися безпечно та конфіденційно.

У Великій Британії опублікували перші у світі глобальні рекомендації щодо безпечної розробки штучного інтелекту. Їх схвалили загалом 18 країн.

Документ «Рекомендації з розробки безпечних систем штучного інтелекту» спільно підготували Національний центр Великої Британії (NCSC) та Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA), консультуючись із представниками галузі, зокрема компаній OpenAI, Google, Microsoft, IBM, науковими інституціями, 21 іншою міжнародною агенцією та міністерствами у всьому світі включно з усіма членами групи країн G7.

Загалом 18 країн схвалили його: Австралія, Канада, Чилі, Чехія, Естонія, Франція, Німеччина, Ізраїль, Італія, Японія, Нова Зеландія, Нігерія, Норвегія, Польща, Республіка Корея, Сінгапур, Велика Британія та США.

«Ми знаємо, що штучний інтелект розвивається феноменальною швидкістю, і, щоб не відставати від цього, потрібні узгоджені міжнародні дії між урядами та галуззю. Ці рекомендації відзначають значний крок у формуванні справді глобального загального розуміння кіберризиків і стратегій пом’якшення, пов’язаних із штучним інтелектом, щоб гарантувати, що безпека є не підсумком розробки, а основною вимогою в усьому» заявила на презентації Глобальних рекомендації щодо безпеки ШІ керівниця NCSC Лінді Кемерон.

Цей протокол безпеки штучного інтелекту містить рекомендації для розробників ШІ та організацій, які його використовують, впроваджувати кібербезпеку на кожному етапі: від проєктування до використання.

«Випуск Рекомендацій щодо безпечної розробки систем штучного інтелекту знаменує собою ключову віху в нашому колективному зобов’язанні — урядів у всьому світі — забезпечити розробку та розгортання можливостей штучного інтелекту, які є безпечними за дизайном» сказала директорка CISA Джен Істерлі.

Конкретні рекомендації охоплюють чотири ключові сфери: безпечне проєктування, безпечне розроблення, безпечне розгортання та безпечне функціонування й обслуговування. Серед іншого йдеться й про заходи захисту систем ШІ від хакерів та потенційних шахраїв.

Нагадаємо, у червні Європейський парламент представив «Закон про штучний інтелект» з метою стримування ризиків, пов'язаних із ШІ-застосунками, який має пройти узгодження з країнами ЄС.

Фото: штучний інтелект / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду