Маск передав частину обладнання та послуг Starlink під контроль Пентагону, — WP

Маск передав частину обладнання та послуг Starlink під контроль Пентагону, — WP

16:10,
14 Вересня 2023
3228

Маск передав частину обладнання та послуг Starlink під контроль Пентагону, — WP

16:10,
14 Вересня 2023
3228
Маск передав частину обладнання та послуг Starlink під контроль Пентагону, — WP
Маск передав частину обладнання та послуг Starlink під контроль Пентагону, — WP
За словами біографа Волтера Айзексона, Маск більше не контролює геозони та умови використання Starlink.

Біограф американського мільярдера, засновника SpacеX і Tesla Ілона Маска Волтер Айзексон заявив, що «певна кількість обладнання та послуг» супутникової мережі Starlink перейшла під контроль Пентагону. Про це повідомило видання The Washington Post.

Айзексон розповів, що Маск бажав відмежуватися від російського вторгнення в Україну, побоюючись, що використання технологій його компанії SpaceX може призвести до ядерної війни.

«Він сказав: "Чому я на цій війні? Я створив Starlink, щоб люди могли відпочити, подивитися фільми на Netflix і пограти у відеоігри. Я не хотів створити щось, що могло б спричинити ядерну війну"», — процитував мільярдера Айзексон.

За словами біографа, Маск більше не контролює геозони та умови використання Starlink.

Нагадаємо, нещодавно CNN розповіло про уривок з нової біографії «Ілон Маск» авторства Волтера Айзексона, в якій ішлося про те, що  торік Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу кримського узбережжя, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот.

Сам мільярдер після розголосу інформації про цей уривок в біографії заявив, що торік не давав указівок своїм фахівцям відімкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки, за його твердженням, вона там узагалі не працювала.

На технологічній конференції «All-In Summit» Маск заявив, що не міг увімкнути Starlink через американські санкції проти Росії, запроваджені через анексію півострова.

За словами бізнесмена, для підключення потрібен був дозвіл влади США, а отримати його нібито не було часу, оскільки прохання від української сторони надійшли «посеред ночі».

Також Ілон Маск заявив, що пішов би на ввімкнення Starlink над Кримом, попри чинні обмеження, у тому разі, якби надійшла директива від президента США Джо Байдена.

«Якби я мав прямий указ увімкнути систему від президента США, я зробив би це, але такого указу не надходило», — сказав він.

Зазначимо, у червні 2023 року стало відомо, що Міністерство оборони США уклало контракт із компанією SpaceX Ілона Маска на придбання для України терміналів супутникового зв’язку Starlink та послуг для їх використання українськими військовими.

У заяві Пентагону було зазначено, що супутниковий зв’язок є «життєво важливим елементом у загальній мережі зв’язку України, і Міністерство уклало контракт зі Starlink на надання послуг такого типу».

Оборонне відомство США наголосило, що продовжує працювати з низкою глобальних партнерів, щоб «забезпечити Україну стійкими супутниковими та комунікаційними можливостями, яких вона потребує».

«Однак із міркувань оперативної безпеки і через критичний характер цих систем ми не маємо додаткової інформації щодо конкретних можливостей, контрактів або партнерів, які ми могли б надати станом на зараз», — зазначено в заяві Пентагону.

Фото: Starlink, SpaceX

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
18:26 / 14.09.2023
Брехливий лівак, який підігрує РФ, а коли це з'ясувалося- почав давати задню і посилатися на Уряд
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду