SpaceX готує сервіс Starlink для смартфонів

SpaceX готує сервіс Starlink для смартфонів

11:20,
13 Жовтня 2023
1574

SpaceX готує сервіс Starlink для смартфонів

11:20,
13 Жовтня 2023
1574
SpaceX готує сервіс Starlink для смартфонів
SpaceX готує сервіс Starlink для смартфонів
Сервіс дасть змогу користувачам звичайних смартфонів надсилати текстові та голосові повідомлення, а також передавати файли безпосередньо через супутники.

SpaceX запустила нову вебсторінку для просування майбутнього сервісу Starlink для мобільних телефонів Direct to Cell, повідомив PC Mag.

На сторінці «Starlink Direct to Cell» анонсується «безпроблемний доступ до тексту, голосу та даних для телефонів по всьому світу».

Сервіс використовуватиме супутникову мережу Starlink для передачі сигналу 4G LTE на стандартні смартфони. Для цього компанія SpaceX має оснастити частину супутників Starlink спеціальним модемом eNodeB. У результаті апарати перетворяться на космічні базові станції, аналогічні тим, що використовуються для роумінгу.

«Сервіс Direct to Cell працюватиме зі звичайними смартфонами. Для передачі тексту, голосу та даних не потрібні будь-які апаратні чи програмні модифікації пристроїв, чи встановлення спеціальних застосунків», — ідеться в повідомлені на сторінці майбутнього супутникового сервісу SpaceX.

SpaceX планує запустити сервіс для передачі текстових повідомлень через супутник наступного року. Згодом, у 2025 році,  в сервісі має з'явитися підтримка передачі голосових повідомлень.

Проте перед запуском Direct to Cell компанії ще потрібно отримати дозвіл Федеральної комісії зв'язку США на виділення радіочастот.

Нагадаємо, у березні 2023 року Starlink запустила новий тариф Starlink Roam для глобального роумінгу, який дає змогу використовувати термінал з будь-якої точки світу.

На фото: сторінка майбутнього сервісу Direct to Cell

Фото: Starlink

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду