Михайло Федоров вважає, що Ілон Маск зробив найбільший внесок у майбутню перемогу України серед приватних компаній

Михайло Федоров вважає, що Ілон Маск зробив найбільший внесок у майбутню перемогу України серед приватних компаній

12:10,
17 Вересня 2023
1865

Михайло Федоров вважає, що Ілон Маск зробив найбільший внесок у майбутню перемогу України серед приватних компаній

12:10,
17 Вересня 2023
1865
Михайло Федоров вважає, що Ілон Маск зробив найбільший внесок у майбутню перемогу України серед приватних компаній
Михайло Федоров вважає, що Ілон Маск зробив найбільший внесок у майбутню перемогу України серед приватних компаній
Міністр цифрової трансформації України сказав, що він, як і всі українці, негативно сприймає елементи російської пропаганди у деяких висловлюваннях Маска, однак дії мільярдера говорять про інше.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час заходу для медійників «Редколегія. Саміт» висловив думку, що якби не постійна допомога власника SpaceX Ілона Маска, невідомо, як Україна зараз жила би без зв’язку в умовах війни. Таку відповідь міністр дав на запитання щодо інформації про вимкнення Маском Starlink поблизу Криму торік, передає «Укрінформ».

«Напевно, ризик завжди є, що будь-який партнер може припинити допомагати. Але що б не відбувалося і що б у ЗМІ не говорили, ... він допомагав, допомагає, і якщо під цим тиском може відреагувати негативно — я за це переживаю. Але сподіваюся, що цього не буде. Повірте, я просто не можу про це говорити. Коли потрібно було, він зробив кроки, які потрібно було зробити», — сказав Федоров.

На його думку, власник SpaceX зробив найбільший серед приватних компаній внесок у майбутню перемогу України.

«Уявіть собі, що у вас зараз взагалі немає зв’язку. Військові, а там же немає мережі 4G та 3G, уявіть, що й рації перехоплюються, а їм потрібно координуватися. Немає зв’язку. От як би ми жили, якби не Маск? А все інше — можемо хайп ловити, твіти писати й так далі. Але ось була б така ситуація», — зазначив міністр.

Михайло Федоров додав, що він, як і всі українці, негативно сприймає елементи російської пропаганди в деяких висловлюваннях Маска, однак дії мільярдера говорять про інше.

«Був день, коли нам обстріляли інфраструктуру. Це був дуже важкий день з точки зору планування наступних тижнів, як виходити з цієї ситуації. Я відразу написав Маску, що нам потрібні 10 тисяч Starlink. Я ще не знав, де гроші взяти, яка буде ціна. Він створив чат з СЕО зі SpaceX і каже, що треба 10 тисяч, проговоріть логістику. Ось такий Маск», — розповів посадовець.

Як раніше повідомляв Михайло Федоров, станом на квітень цього року в Україні вже працювало 42 тисячі терміналів супутникового інтернет-зв'язку Starlink, які забезпечують зв’язком критичну інфраструктуру. 

Федоров уточнив, що «держава не витратила на них жодної копійки» — усе передали міжнародні партнери, які також оплачують функціонування обладнання на пільгових умовах.

Водночас нещодавно CNN розповіло про уривок з нової біографії «Ілон Маск» авторства Волтера Айзексона, в якій ішлося про те, що  торік Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу кримського узбережжя, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот.

Сам мільярдер після розголосу інформації про цей уривок в біографії заявив, що торік не давав указівок своїм фахівцям відімкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки, за його твердженням, вона там узагалі не працювала.

На технологічній конференції «All-In Summit» Маск заявив, що не міг увімкнути Starlink через американські санкції проти Росії, запроваджені через анексію півострова.

За словами бізнесмена, для підключення потрібен був дозвіл влади США, а отримати його нібито не було часу, оскільки прохання від української сторони надійшли «посеред ночі».

Кілька днів тому американський бізнесмен Ілон Маск не відповів на запитання репортера британського телеканалу про шкоду Україні від вимкнених систем Starlink. Журналіст запитав Маска, чи коштувало його невігластво і самолюбство життів українців, однак він проігнорував запитання та з усмішкою попрямував до свого авто.

Колаж: 24 канал 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду