У роботі мережі Starlink стався міжнародний збій

У роботі мережі Starlink стався міжнародний збій

09:40,
13 Вересня 2023
1126

У роботі мережі Starlink стався міжнародний збій

09:40,
13 Вересня 2023
1126
У роботі мережі Starlink стався міжнародний збій
У роботі мережі Starlink стався міжнародний збій
Роботу мережі відновили за годину.

Уночі 13 вересня стався міжнародний збій у роботі інтернет-сервісу SpaceX Starlink, що надає доступ до інтернету через супутники, які працюють навколо Землі. Про це повідомив NetBlocks.

Про збій у роботі супутникового інтернет-сервісу стало відомо о 3:33.

«Starlink зараз перебуває в стані збою мережі, і ми активно працюємо над його вирішенням», — заявили у SpaceX.

За даними Downdetector, загалом від користувачів Starlink надійшло близько 33 000 повідомлень про проблеми.

У роботі мережі супутникового інтернету Starlink стався міжнародний збій 

Після годинного відключення, яке вплинуло на кілька країн, обслуговування на платформі SpaceX Starlink було відновлено. Наразі причина цього збою залишається невідомою.

Нагадаємо, нещодавно CNN розповіло про уривок з нової біографії «Ілон Маск» авторства Волтера Айзексона, в якій ішлося про те, що торік Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу кримського узбережжя, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот.

Рішення Маска вимкнути мережу, пише CNN, було зумовлене «гострим страхом», що Росія відповість ядерною зброєю на український напад на Крим. Ці побоювання в нього викликали розмови з «високопоставленими російськими посадовцями».

Сам мільярдер після розголосу інформації про цей уривок в біографії заявив, що торік не давав указівок своїм фахівцям відімкнути супутникову мережу Starlink поблизу Криму, оскільки, за його твердженням, вона там узагалі не працювала.

Фото: Starlink, The Verge

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду