В Україні презентували Національний портал з імунізації

В Україні презентували Національний портал з імунізації

19:12,
26 Квітня 2023
2145

В Україні презентували Національний портал з імунізації

19:12,
26 Квітня 2023
2145
В Україні презентували Національний портал з імунізації
В Україні презентували Національний портал з імунізації
Уся інформація про вакцинацію в Україні для фахівців та громадськості тепер зібрана на одному ресурсі.

У межах Українського тижня імунізації презентували Національний портал з імунізації — перший у країні профільний ресурс, присвячений усім питанням вакцинокерованих інфекцій, щеплень та використання вакцин. Про це повідомили в Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Національний портал з імунізації буде служити централізованою базою знань щодо імунізації, забезпечуючи реальний доступ до інформації про вакцинацію, зазначив виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію» Тимофій Бадіков.

«Портал дозволить громадянам стати більш активними в керуванні своїм здоров'ям. Його запуск є важливим кроком до підвищення рівня громадського здоров'я та захисту наших громадян», — сказала фахівчиня з вакцинації проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Катерина Денисенко.

Сьогодні користувачам порталу доступна така інформація:

  • вакцинація за віком, групами професійного та медичного ризику;
  • перелік офіційних джерел інформації; матеріали для друку та ознайомлення;
  • інформація для ВПО та мігрантів;
  • актуальний календар щеплень;
  • регуляторні нормативні документи;
  • статистичні дані;
  • адреси та контакти пунктів вакцинації;
  • цитати і зворотний зв’язок з експертами;
  • перелік професійних асоціацій;
  • дані про всі вакцинокеровані інфекції;
  • новини в галузі імунізації.

На думку керівника відділу імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ України, зібрана на порталі перевірена інформація дасть змогу в майбутньому уникати маніпуляцій та фейків навколо теми вакцинації, а батькам малолітніх дітей та дорослим бути більш упевненими у користі щеплень.

Водночас робота порталу з імунізації — це допомога професійній спільноті в роботі з людьми та у профілактиці захворювань.

«Завдяки роботі порталу безпосередньо можна отримати відгуки на питання професійної спільноти. Водночас це інструмент для визначення питань, які потребують вирішення на рівні Міністерства охорони здоров’я України», — пояснив голова Національної технічної групи експертів з імунізації Федір Лапій.

Нагадаємо, у застосунку «Дія» з’явилася можливість генерувати цифровий COVID-сертифікат. Це можуть зробити громадяни, які отримали щеплення проти COVID-19 за кордоном.

Фото: ЦГЗ МОЗ України, vaccine.org.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду