Вакциновані за кордоном можуть згенерувати у «Дії» COVID-сертифікат

Вакциновані за кордоном можуть згенерувати у «Дії» COVID-сертифікат

11:45,
8 Березня 2023
1185

Вакциновані за кордоном можуть згенерувати у «Дії» COVID-сертифікат

11:45,
8 Березня 2023
1185
Вакциновані за кордоном можуть згенерувати у «Дії» COVID-сертифікат
Вакциновані за кордоном можуть згенерувати у «Дії» COVID-сертифікат
Спершу сімейний лікар має перевірити справжність сертифіката.

У застосунку «Дія» з’явилася можливість генерувати цифровий COVID-сертифікат. Це можуть зробити громадяни, які отримали щеплення проти COVID-19 за кордоном, повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Багато українців чекали на таку можливість – і нарешті вона доступна завдяки новому технологічному рішенню МОЗ – зчитувачу, що перевіряє справжність цифрових документів про вакцинацію», – зазначено у повідомленні.

Пацієнтам, які вакцинувалися проти COVID-19 за кордоном та отримали відповідний іноземний сертифікат, спершу необхідно звернутися до сімейного лікаря. Із собою необхідно мати документ, що посвідчує особу, та роздрукований іноземний COVID-сертифікат.

Лікар перевірить справжність сертифіката, відсканувавши QR-код спеціальним зчитувачем та внесе інформацію до електронної системи охорони здоров'я. Після цього користувач зможе згенерувати сертифікат у «Дії».

Щоб отримати цифровий сертифікат, необхідно після авторизації у застосунку «Дія» у розділі «Послуги» та обрати у категорії «COVID-сертифікати» можливість отримати сертифікат. Необхідно поставити галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я у «Дію».

У Мінцифри зауважили, що згенерувати сертифікат можна в тому разі, якщо щеплення було проведене вакциною, визнаною ВООЗ, і особа може надати документ-підтвердження у форматі EU DCC. Для решти вакцин та інших документів про вакцинацію, як і раніше, буде доступне Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і профілактику, яке роздруковує лікар і затверджує заклад охорони здоров'я.

Нагадаємо, на порталі «Дія» стала доступною послуга подачі заяви на реєстрацію шлюбу онлайн. Також на платформі додали п'ять нових послуг з усиновлення дитини.

Тим часом у застосунку «Дія» запровадили можливість отримати електронне судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів.

Фото: Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду