У межах «Всесвітнього тижня імунізації» для школярів організовують інтелектуальні вікторини

У межах «Всесвітнього тижня імунізації» для школярів організовують інтелектуальні вікторини

17:08,
23 Квітня 2024
855

У межах «Всесвітнього тижня імунізації» для школярів організовують інтелектуальні вікторини

17:08,
23 Квітня 2024
855
У межах «Всесвітнього тижня імунізації» для школярів організовують інтелектуальні вікторини
У межах «Всесвітнього тижня імунізації» для школярів організовують інтелектуальні вікторини
У межах кампанії відбуватимуться інформаційно-просвітницькі заходи щодо важливих аспектів імунізації.

У межах Всесвітнього тижня імунізації, який відбуватиметься з 24 до 30 квітня, представництво дитячого фонду ООН  ЮНІСЕФ в Україні у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством освіти і науки України підготували спільну кампанію, що має на меті підвищити обізнаність та можливості імунізації в Україні. Про це повідомили у представництві «ЮНІСЕФ Україна».

«З 25 квітня розпочинаємо Всесвітній тиждень імунізації і запрошуємо всіх-всіх долучитися до подій ЮНІСЕФ, МОЗ та партнерів, щоб подбати про захист себе та дітей від хвороб», ідеться в повідомленні.

Зазначено, що впродовж 25–28 квітня з 11:00 по 17:00 діти й дорослі зможуть безоплатно вакцинуватися в дитячих точках «Спільно» на залізничних вокзалах у Києві, Харкові, Одесі, а також у середмісті Львова та Дніпра.

Паралельно з цим у межах кампанії відбуватимуться інформаційно-просвітницькі заходи щодо важливих аспектів імунізації.

«Що спільного у вірусних тіктоках та у вірусів? Як скрафтити круту броню проти хвороб в реальному житті? Що поєднує йогурт та біль у вусі?

Запрошуємо дітей дізнатись відповіді на пізнавальних вікторинах про здоров’я в дитячих точках “Спільно” від UNICEF! повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.  Всесвітній тиждень імунізації — потужний привід дізнатись більше про наш імунітет, захист від хвороб, підступні віруси та бактерії і отримати прикольні призи!

Участь в інтерактивних заняттях має на меті підвищити критичність сприйняття поширених міфів щодо охорони здоров’я у частині імунізації».

Вікторини для організованих шкільних груп відбуватимуться 25 та 26 квітня, повідомила пресслужба МОН України. 27 та 28 квітня участь у вікторинах зможуть узяти всі охочі. Для цього слід зареєструватися за посиланням. Із переліком розташувань безпечних для дітей просторів можна за посиланням.

Додамо, у Міністерстві охорони здоров’я України нагадали про особливості «Українського календаря профілактичних щеплень», який наразі передбачає вакцинацію проти десяти хвороб. Ідеться про можливість вакцинації проти туберкульозу, гепатиту В, правця, дифтерії, кору, епідемічного паротиту («свинки»), краснухи (рубелли), кашлюку, поліомієліту, гемофільної інфекції (Hib-інфекція).

Національний календар щеплень

Вакцинація дітей старших п’яти років і дорослих від COVID-19 наразі не входить до Національного календаря, проте вона доступна й також безоплатна, повідомили в МОЗ України.

«Графік щеплень побудований таким чином, щоб із самого народження людина була максимально захищена та сформувала належну імунну відповідь. Перші щеплення роблять ще у пологовому будинку, і продовжуються все життя, адже вікових обмежень, приміром, для ревакцинації від дифтерії та правця або щеплень від COVID-19 не існує», зазначено у повідомленні пресслужби МОЗ України.

Фото: ілюстративне / ЮНІСЕФ в Україні

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду