YouTube посилює боротьбу з дезінформацією про лікування раку

YouTube посилює боротьбу з дезінформацією про лікування раку

11:15,
16 Серпня 2023
1334

YouTube посилює боротьбу з дезінформацією про лікування раку

11:15,
16 Серпня 2023
1334
YouTube посилює боротьбу з дезінформацією про лікування раку
YouTube посилює боротьбу з дезінформацією про лікування раку
Відео про неперевірені і шкідливі методи лікування раку видалять з платформи.

Відеосервіс YouTube посилює боротьбу з дезінформацією про лікування раку, яка поширюється на платформі. Про це у блозі компанії написав глобальний керівник партнерств з охорони здоров'я та громадської охорони здоров'я YouTubе доктор Гарт Грем.

«Від сьогодні ми почнемо видаляти відео з вмістом, що рекламує лікування раку, яке доведене як шкідливе чи неефективне, або вмістом, через який глядачі не хочуть звертатися до лікаря», — зазначив він.

За словами Грема, йдеться про контент, який рекламує неперевірені методи лікування, а також лікування, яке органи охорони здоров’я визнали шкідливими.

«Наприклад, відео, у якому стверджується, що "часник лікує рак" або "приймайте вітамін С замість променевої терапії", буде видалено», — додав він.

Водночас на платформі опублікують плейліст з інформативних відео, пов’язаних з лікуванням раку, із низки авторитетних джерел. Також компанія співпрацює з одним із найбільших приватних медичних та дослідницьких центрів світу Mayo Clinic над створенням нового відеоконтенту щодо обміну інформацією про різноманітні ракові захворювання.

В YouTube заявили, що з огляду на те, що медична інформація та дезінформація постійно змінюються, компанія має намір оптимізувати власні рекомендації щодо поводження з медичною дезінформацією про профілактику та лікування певних видів захворювань, а також заперечення смертельних наслідків Covid-19.

Нагадаємо, в Україні розробили чатбот «На повні груди» для надання актуальної інформації хворим на рак легень.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду