В Україні збільшився термін дії електронних рецептів

В Україні збільшився термін дії електронних рецептів

15:15,
18 Жовтня 2023
1125

В Україні збільшився термін дії електронних рецептів

15:15,
18 Жовтня 2023
1125
В Україні збільшився термін дії електронних рецептів
В Україні збільшився термін дії електронних рецептів
Термін дії електронних рецептів на ліки, які пацієнт купує за власний кошт, збільшили до 90 днів.

В Україні збільшили термін дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, з 30 до 90 календарних днів. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Це рішення дозволить пацієнту не лише рідше відвідувати лікаря, щоб поновити рецепт, але й зручніше погашати е-рецепт, при цьому перелік рецептурних ліків та правила їх відпуску залишаються незмінними», — зазначено у повідомленні.

При цьому строк дії рецептів на наркотичні лікарські засоби залишається незмінним — 10 днів, а на ліки, які підлягають реімбурсації або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби, — 30 календарних днів.

У МОЗ уточнили, що погасити електронний рецепт, як і раніше, можна в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоровʼя. Знайти відповідну аптеку можна, скориставшись дашбордом «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом».

Нагадаємо, Національна служба здоров’я України презентувала онлайн-гід з програми медичних гарантій для пацієнтів. Посібник містить інформацію про послуги, які можна отримати в сімейного лікаря, терапевта або педіатра для дитини, а також про безкоштовні аналізи та ліки.

На фото: аптека

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду