«Київстар» інвестує у сервіс Helsi до $10 млн

«Київстар» інвестує у сервіс Helsi до $10 млн

13:47,
26 Жовтня 2023
1337

«Київстар» інвестує у сервіс Helsi до $10 млн

13:47,
26 Жовтня 2023
1337
«Київстар» інвестує у сервіс Helsi до $10 млн
«Київстар» інвестує у сервіс Helsi до $10 млн
Найближчим часом у застосунку Helsi запустять можливість відстежувати результати аналізів та записуватися на сезонну вакцинацію.

Мобільний оператор «Київстар» має намір інвестувати до 10 млн доларів у створення екосистеми сервісів для пацієнтів у сфері здоров’я на базі компанії Helsi. Про це заявив президент «Київстару» Олександр Комаров, повідомило Інтерфакс-Україна.

«У фокусі нашої уваги — розвиток цифрових сервісів на базі телеком-сервісу, який ми надаємо клієнтам. Яскравий приклад — інвестиції в компанію Helsi. Ми інвестували в невелику компанію, яка на першому етапі була інформаційною системою для лікувальних установ і пацієнтів. Що ми робимо наразі? Ми інвестуємо кошти, щоб на базі цього зв’язку побудувати екосистему сервісів для пацієнтів у сфері здоров’я. Інвестиції в Helsi — це до 10 млн доларів», — сказав Комаров.

Він додав, що фінансування буде виділено в рамках загальних інвестицій близько 600 млн доларів від материнської компанії VEON.

Комаров зазначив, що компанія активно розвиває сервіси телемедицини, скористатися якими змогли вже понад 1,1 млн осіб у першій половині 2023 року. Найближчим часом планується запуск функціоналу, за допомогою якого пацієнти зможуть відстежувати результати аналізів у застосунку та записатися на сезонну вакцинацію.

За даними Інтерфакс-Україна, «Київстар» після купівлі контрольного пакета Helsi у серпні 2022 року інвестував у розвиток компанії 3 млн доларів.

Нагадаємо, у травні в компанії «Хелсі Україна» заявили, що підсанкційний російський олігарх Михайло Фрідман не впливає на діяльність підприємства.

«ТОВ "Хелсі Україна" є незалежним суб’єктом господарювання, керівництво яким здійснюється виключно українським офісом у м. Києві. Серед засновників, власників та керівників Helsi відсутні особи, діяльність яких підпадає під дію українського закону "Про санкції"», — заявили в компанії.

У «Хелсі Україна» підтвердили, що 69,9% в її статутному капіталі належить ПРАТ «Київстар», тим часом часткою в розмірі 30,1% «володіє команда менеджменту, яка повністю керує операційною діяльністю компанії».

На фото — медичний застосунок Helsi

Фото: Helsi / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду