Google Earth Pro показав масштаби руйнувань Маріуполя

Google Earth Pro показав масштаби руйнувань Маріуполя

12:17,
21 Квітня 2023
3646

Google Earth Pro показав масштаби руйнувань Маріуполя

12:17,
21 Квітня 2023
3646
Google Earth Pro показав масштаби руйнувань Маріуполя
Google Earth Pro показав масштаби руйнувань Маріуполя
Лівобережний район Маріуполя із супутника виглядає як руїна.

У Google Earth Pro з'явилися супутникові знімки Маріуполя, які відображають машстаби руйнувань після повномасштабного вторгення Росії в Україну. Слід зазначити, що у Google Maps Маріуполь досі відображається таким, яким був до повномасштабної війни.

Центр міста виглядає майже повністю знищеним. Він зазнав обстрілів з РСЗВ та корабельних снарядів, а також авіабомбардувань. Руйнування можна побачити майже у всіх районах міста. Лівобережний район із супутника виглядає як суцільна руїна, що димиться.

Від дій окупантів постраждали не лише житлові будинки. Армія РФ знищувала об'єкти промисловості, навчальні, спортивні, розважальні та торгівельні заклади.

Прикладом цього є знимки зруйнованих магазинів «Епіцентр» та «Інтертоп».

До слова, наприкінці березня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко оприлюднив фото руїни Маріупольського драмтеатру, бомбардування якого стало одним із найгучніших злочинів РФ під час цієї війни. Росіяни намагалися сховати наслідки своїх дій за допомогою високої огорожі.

Нагадаємо, cтудія Skeiron розробила віртуальний тур Маріупольським драмтеатром. Користувачі можуть дослідити екстер’єр та інтер’єр театру, зруйнованого російськими окупантами.

Очікується, що невдовзі на українських картах Google відновлять можливість додавати відгуки та фото, за винятком регіонів, де тривають бойові дії.

Фото: Google Earth Pro, andriyshTime / Telegram, polkazov / Telegram

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду