Олена Зеленська зустрілася з представниками Google

Олена Зеленська зустрілася з представниками Google

16:50,
20 Жовтня 2023
1581

Олена Зеленська зустрілася з представниками Google

16:50,
20 Жовтня 2023
1581
Олена Зеленська зустрілася з представниками Google
Олена Зеленська зустрілася з представниками Google
Олена Зеленська закликала Google показувати Крим як частину України. Вона також попросила компанію дерусифікувати пошукову видачу та видавати український і європейський контент українцям, замість російського.

Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з представниками Google — віцепрезиденткою з питань взаємодії з органами державної влади та державної політики Аннетте Кробер-Ріль та віцепрезидентом з питань Центральної та Східної Європи Патріком Ворнкінгом. Про це повідомлено на офіційному сайті Президента України.

«Була рада вітати представників Google Аннетте Кробер-Ріль, віцепрезидентку з питань взаємодії з органами державної влади та державної політики, і Патріка Ворнкінга, віцепрезидента з питань Центральної та Східної Європи, під час їхнього першого візиту до України», — зазначила перша леді в дописі у своєму телеграм-каналі.

Учасники зустрічі обговорили проблему некоректного відображення картами Google території України на платформі, особливо щодо окупованого Росією Криму. Олена Зеленська закликала Google виправити цю несправедливість і показувати Крим як частину України згідно з міжнародно визнаними кордонами. Вона також попросила компанію дерусифікувати пошукову видачу для українських користувачів, а також видавати український і європейський контент українцям, замість російського.

На зустрічі перша леді також наголосила на важливості створення безбар’єрного середовища для українців з інвалідністю та маломобільних категорій населення. Вона закликала Google розширити доступність своїх цифрових рішень для цих груп людей.

Крім того, Олена Зеленська висловила подяку за довгострокове плідне партнерство в різних сферах культурного та суспільного життя. Вона також похвалила принципову позицію Google під час російського вторгнення в Україну. Перша леді України зазначила, що Google зробив кілька кроків для протидії РФ. Компанія припинила рекламу в Росії та співпрацю з російськими рекламодавцями. Крім того, YouTube видалив тисячі каналів і відео, які спотворювали правду про агресію РФ. Google також надав підтримку в галузі кіберзахисту для українських ресурсів і ЗМІ, допомагаючи їм захиститися від DDoS-атак.

Також Олена Зеленська запропонувала компанії спільні проєкти у сфері ментального здоров'я та безпеки дітей в інтернеті. Вона зазначила, що ментальне здоров'я є одним із найбільших викликів для світу, а безпека в інтернеті для дітей надзвичайно важлива. Олена Зеленська запропонувала створити бібліотеку якісного контенту про ментальне здоров'я та нанести на карти Google пункти психологічної допомоги.

На фото: дружина Президента України Олена Зеленська та віцепрезидентка Google з питань взаємодії з органами державної влади та державної політики Аннетте Кробер-Ріль

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду