Для безпеки українців. Google Maps заблокував дві функції в Україні

Для безпеки українців. Google Maps заблокував дві функції в Україні

15:40,
28 Лютого 2022
4851

Для безпеки українців. Google Maps заблокував дві функції в Україні

15:40,
28 Лютого 2022
4851
Для безпеки українців. Google Maps заблокував дві функції в Україні
Для безпеки українців. Google Maps заблокував дві функції в Україні
Автори:
Йдеться про Live Busyness та функцію накладання в реальному часі дорожнього руху.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 28 лютого повідомив, що сервіс Google Maps задля безпеки українців заблокував в Україні дві функції, що надають користувачам інформацію в режимі реального часу.

«Перша — функція накладання в реальному часі дорожнього руху на Картах Google. Деякі дослідники використовували її для спостереження за ситуацією на відстані. Друга — функція Live Busyness. Вона показує, наскільки популярне місце може бути в певний момент часу», — розповів він.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до компаній Apple, Google, YouTube, Meta та Netflix, а також PayPal та Rakuten (Viber) з проханням заблокувати свої сервіси та перестати надавати послуги росіянам. Він також закликав американського бізнесмена, засновника компанії SpaceX та генерального директора компанії Tesla Ілона Маска надати Україні доступ до супутникового інтернету, а саме: забезпечити станціями Starlink. Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету Starlink, його можна буде використовувати в цивільних та військових цілях.

Своєю чергою, Google призупинив монетизацію деяких російських каналів на YouTube, зокрема, RT, та обмежив перегляд контенту каналів з РФ. Twitter посилив боротьбу з фейками та маніпуляціями на платформі та заблокувала можливість реєструвати акаунти в Росії. У Facebook запустили для українців додаткову функцію, за допомогою якої можна закрити свої облікові записи — це має забезпечити додатковий рівень конфіденційності та безпеки. Meta Platforms Inc заборонила російським державним ЗМІ розміщувати рекламу у Facebook та монетизувати контент на своїй платформі в будь-якій точці світу, а Instagram почав маркувати акаунти та пости російських державних ЗМІ. Крім того, Меtа заблокувала на території України фейсбук пропагандиста Анатолія Шарія. Водночас компанія відмовилася відключати соціальні мережі Facebook та Instagram у Росії.

Фото: Tamas Tuzes-Katai / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду