У Києві відкриється виставка World Press Photo 2023

У Києві відкриється виставка World Press Photo 2023

13:20,
24 Жовтня 2023
1353

У Києві відкриється виставка World Press Photo 2023

13:20,
24 Жовтня 2023
1353
У Києві відкриється виставка World Press Photo 2023
У Києві відкриється виставка World Press Photo 2023
Відвідувачі побачать фотороботи Євгена Малолєтки та ще 23 регіональних переможців міжнародного конкурсу.

У Національному музеї Тараса Шевченка 8 листопада відкриється виставка World Press Photo 2023, яка познайомить із роботами, що здобули перемогу в міжнародному конкурсі. Зокрема, відвідувачі побачать світлину українського фотографа Євгена Малолєтки «Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі», що стала глобальним переможцем конкурсу.

У межах виставки, яка триватиме до 3 грудня, будуть представлені роботи всіх 24 регіональних переможців з 23 країн світу, які визнані кращими зразками фотожурналістики та документальної фотографії за 2022 рік.

Вони відображають головні події минулого року: від документування війни в Україні та історичних протестів в Ірані до реалій Афганістану під контролем Талібану та кліматичної кризи в Марокко, Австралії, Перу і Казахстані.

«Фотографії, що ми обрали, найкращим чином характеризують 2022 рік. Вони слугуватимуть історичними свідченнями для майбутніх поколінь, щоб ті змогли озирнутися назад і, маю надію, винести з них уроки», — зазначив голова глобального журі конкурсу Брент Льюїс.

Як відомо, Євген Малолєтка зняв «Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі» під час перебування в оточеному місті в березні 2022 року.

Додамо, роботи з Маріуполя авторства Євгена Малолєтки та його колеги Мстислава Чернова отримали низку міжнародних відзнак. Зокрема, фотографи отримали премію імені Георгія Гонгадзе, премію для військових кореспондентів Bayeux Calvados-Normandyпремію Deutsche Welle «За свободу слова». Їх також відзначили міжнародною премією «За свободу преси» (Press Freedom Awards).

Також завдяки роботі українських журналістів Євгена Малолєтки, Мстислава Чернова й Василіси Степаненко та французької кореспондентки Лорі Хіннат в обложеному російськими військовими Маріуполі інформаційне агентство Associated Press отримало Пулітцерівську премію 2023 року у двох номінаціях — «За служіння суспільству» та Breaking News Photography.

На фото — світлина «Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі» українського фотографа Євгена Малолєтки

Фото: World Press Photo

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду