Журнал INKER випустив комікси про «Азовсталь»

Журнал INKER випустив комікси про «Азовсталь»

21:36,
24 Серпня 2022
1813

Журнал INKER випустив комікси про «Азовсталь»

21:36,
24 Серпня 2022
1813
Журнал INKER випустив комікси про «Азовсталь»
Журнал INKER випустив комікси про «Азовсталь»
Графічні репортажі оповідають про воєнний Маріуполь.

Номер INKER до Дня Незалежності присвячений українським військовим, які захищали Азовсталь та цивільним, які знайшли прихисток у багаторівневих підземеллях фортеці. У ньому опублікували комікси про «Азовсталь».

«Наші автори та ілюстратори вирішили ще раз нагадати українцям про тих, завдяки кому ми можемо бути вільними сьогодні», – йдеться в повідомлення редакції.

Номер складається з чотирьох репортажів. Один з них випущено в графічному стилі Катерини Прокопенко, ілюстраторки та дружини командира полку «Азов» Дениса Прокопенка. Катерина особисто дала дозвіл редакції на використання її стилю та мотивів художньої творчості. «Це історія кохання та відчайдушної боротьби дівчини за порятунок і свободу свого чоловіка. Боротьби, яка триває і досі», – йдеться в описі репортажу.

Ще одну розповідь, «Злітай в пекло і повернись», створено на основі розповіді учасника першої секретної операції з постачання допомоги та евакуації поранених з Азовсталі. Герой розповів, як його команда подолала 100 км над окупованою територією на гелікоптері на висоті п’яти метрів над поверхнею.

В основу репортажу «Тітка Суп» лягли спогади Наталі Бабеуш, вже легендарної працівниці меткомбінату, яка готувала їжу для дітей, що переховувались від російських бомб у підземеллях.

«Бомбосховище» – історія дружини азовця, яка два місяці переховувалась у бункерах заводу з чотиримісячним сином на руках.

Над випуском працювали сценаристи та ілюстратори: Володимир Кузнєцов, Максим Солнцев, Ярко Філевич, Linnison, Олексій Чорний, Людмила Самусь.

Нагадаємо, 24 серпня Instagram знову заблокував сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі». в день блокування був опублікований пост про День Незалежності й Kalush Orchestra, що оголосив збір на реабілітацію захисників «Азовсталі».

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду