Проєкт «Локальна історія» заснував видавництво

Проєкт «Локальна історія» заснував видавництво

12:37,
15 Квітня 2024
1159

Проєкт «Локальна історія» заснував видавництво

12:37,
15 Квітня 2024
1159
Проєкт «Локальна історія» заснував видавництво
Проєкт «Локальна історія» заснував видавництво
Першою презентували книжку журналістки й краєзнавиці Ірини Пустиннікової «Карпати. Коротка історія мандрів».

Мультимедійна онлайн-платформа «Локальна історія» зареєструвала видавництво. Про це повідомив співзасновник та головний редактор проєкту «Локальна історія» Віталій Ляска на своїй фейсбук-сторінці.

«"Локальна історія" масштабується до формату видавництва. Ідея, яка давно визрівала у середовищі нашої команди, кристалізувалася восени минулого року. Тоді ми врешті зареєстрували видавництво і до нині зробили чималий пласт наразі невидимої роботи», — розповів Віталій Ляска.

Команда видавництва «Локальна історія» вже уклала низку угод із провідними українськими істориками та письменниками, провела успішні перемовини зі світовими видавництвами, зокрема з Єльським та Принстонським університетами, The Wylie Agency, PEW Literary, агентством Беати Стасінської та іншими.

«Усі книжки, які зараз на стадії перекладу, мають або виразне українське тло, або ж несуть відчутну актуальність для української аудиторії. На жаль, за винятком кількох випадків, ми мало знаємо світову історіографію. Тож, одним із завдань видавництва "Локальна історія" буде спроба заповнити цю лакуну», — повідомив співзасновник видавництва.

Першим продуктом видавництва «Локальна історія» стала книжка журналістки й краєзнавиці Ірини Пустиннікової «Карпати. Коротка історія мандрів».

«Ця праця — напрочуд гармонійне поєднання легкості і ґрунтовності, до того ж оздоблене двома сотнями архівних світлин. Це той історичний нонфікшн, якого ми більше хочемо бачити на українському ринку», — зазначив Ляска.

Зараз книжку можна замовити за умовами передпродажу.

«Запрошуємо Вас у подорож Карпатами сторічної давнини! Маршрут такий: у Трускавці п’ємо "Нафтусю", відтак потягом "Нарти-дансинґ-бридж" прямуємо до Славська, оминаючи єгерів баронів Ґредлів десь в околицях Сколього, набуваємось з гуцулами в Жабйому, підіймаємося на Говерлу, перед тим підживившись наїдками на полонині Заросляк. Десь поміж тим можемо пограти в теніс у Микуличині чи потаборувати із пластунами поблизу Осмолоди. Хто забажає підлікувати нерви, то гріх оминути лічницю Тарнавського в Косові. Якщо пощастить, то перетнемося з Іваном Франком чи Михайлом Коцюбинським у Криворівні. Повертаючись додому, неодмінно прихопимо зі собою ементалю із полонини Квасівський Менчул. Ця книжка — історичний провідник Карпатами в усі пори року, який знадобиться і сучасним мандрівникам», — ідеться в анотації на сайті видавництва.

Уточнимо, «Локальна історія» — науково-дослідницький історичний проєкт, започаткований у 2013 році. У листопаді 2018 року проєкт почав видавати перший в Україні науково-популярний глянцевий журнал «Локальна історія», який виходить щомісячно. У липні 2019 року стартував відеопроєкт «Без Брому з Віталієм Ляскою» — цикл інтерв'ю про історію. Історичну онлайн-платформу localhistory.org.ua запустили наприкінці 2019 року.

Фото: проєкт «Локальна історія»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду