В Україні запустили онлайн-курс про деокупацію та реінтеграцію Криму

В Україні запустили онлайн-курс про деокупацію та реінтеграцію Криму

14:40,
27 Березня 2023
1475

В Україні запустили онлайн-курс про деокупацію та реінтеграцію Криму

14:40,
27 Березня 2023
1475
В Україні запустили онлайн-курс про деокупацію та реінтеграцію Криму
В Україні запустили онлайн-курс про деокупацію та реінтеграцію Криму
Курс знайомить із темою державної політики щодо тимчасово окупованої території АР Крим.

Освітня платформі «Зрозуміло!» представила просвітницький онлайн-курс «ProKrym: державна політика реінтеграції Криму». Ведучими курсу стали українські журналісти Вадим Карп’як та Ірина Славінська.

Метою нового курсу, за інформацією його розробниць Дар’ї Свиридової та Юлії Тищенко, є ознайомлення слухачів із темою державної політики щодо тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь, подій та процесів, що відбуваються на півострові, а також державною політикою щодо деокупації півострова та реінтеграції громадян із цих територій.

Цільовою аудиторією курсу є:

  • державні службовці;
  • працівники органів місцевого самоврядування;
  • політики;
  • громадяни України, які цікавляться питаннями державної політики в контексті тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополь.

За словами авторів курсу, він сприятиме «формуванню спільного бачення органів державної влади щодо передумов початку тимчасової окупації, розуміння процесів, що відбуваються на тимчасово окупованій території, пріоритетів та наявних політик держави задля відновлення територіальної цілісності та напрацьованих першочергових кроків із відновлення правового поля України та прав громадян із цих територій після деокупації півострова».

Онлайн-курс складається зі вступного відео, десяти лекцій українською мовою з кримськотатарськими субтитрами та додаткової лекції з коментарями експертів англійською мовою. Серед них – Таміла Ташева, Ірина Верещук, Антон Кориневич, Ігор Поночовний, Марія Томак, Арсен Жумаділов, Альона Луньова, Ольга Скрипник, Андрій Іванець.

Курс є безкоштовним. Після успішно складеного фінального тесту слухачі отримають сертифікат із 0,2 кредитами ЄКТС.

Нагадаємо, в Україні планують розробити та затвердити офіційний правопис кримськотатарської мови на основі латинського алфавіту.

Фото: Zrozumilo.in.ua / facebook

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду