Для студентів оголосили конкурс наукових робіт з дослідження Революції гідності

Для студентів оголосили конкурс наукових робіт з дослідження Революції гідності

13:28,
24 Листопада 2023
1275

Для студентів оголосили конкурс наукових робіт з дослідження Революції гідності

13:28,
24 Листопада 2023
1275
Для студентів оголосили конкурс наукових робіт з дослідження Революції гідності
Для студентів оголосили конкурс наукових робіт з дослідження Революції гідності
Конкурс заохочує студентів усіх спеціальностей до дослідження Революції гідності та її впливу на різні сфери суспільного буття.

Національний Музей Революції гідності проводить IV Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт на тему Революції гідності в межах здобуття Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Кемського. Конкурс оголошено в десяту річницю революції, повідомила пресслужба Міністерства культури та інформполітики.

«Цьогоріч минуло 10 років з початку Революції Гідності — події, що змінила хід історії України. Адже саме на Майдані українське суспільство потужно заявило про власний цивілізаційний вибір творити майбутнє країни у спільноті вільних демократичних європейських держав», — зазначено в повідомленні.

Метою студентського конкурсу, зокрема, є активізувати наукові дослідження різних аспектів Революції гідності, сприяти критичному переосмисленню новітньої історії України, популяризувати уроки, досвід та цінності Майдану.

На участь у конкурсі, як повідомила заступниця керівника Музею Революції гідності Ольга Сало під час презентації, можуть подаватися студенти широкого кола спеціалізації: історики, політологи, культурологи, мистецтвознавці, фахівці з комунікацій, міжнародних зв’язків тощо.

Серед тем конкурсу:

  • соціальний, політичний, політологічний, ідеологічний, культурологічний, мистецтвознавчий, етнологічний, музеологічний, релігійний, філософський аспекти Революції гідності;
  • соціологія та історія Революції гідності;
  • Революція гідності в контексті міжнародної політики;
  • регіональні особливості протестів Революції гідності;
  • дослідження ініціатив і громадського досвіду Майдану;
  • повсякденне життя та побут Майдану;
  • мистецтво і творчість Майдану;
  • пропагування та інформаційна політика протестного руху;
  • Революція гідності в контексті протестних рухів світу;
  • дослідження персоналій Героїв Небесної Сотні, поранених, активістів і волонтерів Майдану;
  • політика пам’яті і комеморативні практики Майдану;
  • та власні теми.

Для участі в конкурсі необхідно до 1 лютого 2024 року подати заявку та своє наукове дослідження, пов’язане з темою конкурсу. Деталі та форма заявки за посиланням

Переможці отримають грошові призи: ІІІ місце — 6 тисяч гривень; ІІ місце — 8 тисяч гривень; І місце — 15 тисяч гривень.

Зазначимо, Сергій Кемський — політолог, журналіст, активіст Євромайдану. Народився 1981 року в Керчі, мешкав у м. Коростень Житомирської області. Здобув ступінь магістра політології на філософському факультеті Львівського університету імені І. Франка. Був співробітником Інституту політичних та економічних ризиків і перспектив, писав статті для «Української правди», газети «День» та інших видань. Виступав за впровадження системи прямої демократії, кооперативний рух, шукав найефективніші механізми взаємодопомоги у суспільстві, контролю за політиками та боротьби з корупцією; громадський активіст, учасник кампанії «Проти міліцейського свавілля».

Нагадаємо, Музей Революції гідності до її 10-річчя реалізував проєкт «Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану». У межах проєкту створили цифрові моделі десяти визначних місць Революції гідності, які можна побачити у доповненій реальності.

На фото: анонс конкурсу

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду