В Україні стартував проєкт з допомоги старшокласникам у навчанні «ПОВІР»

В Україні стартував проєкт з допомоги старшокласникам у навчанні «ПОВІР»

19:57,
1 Травня 2024
1430

В Україні стартував проєкт з допомоги старшокласникам у навчанні «ПОВІР»

19:57,
1 Травня 2024
1430
В Україні стартував проєкт з допомоги старшокласникам у навчанні «ПОВІР»
В Україні стартував проєкт з допомоги старшокласникам у навчанні «ПОВІР»
Амбасадорами «ПОВІР» стали лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, телеведуча Слава Фролова, співачка Марина Круть та режисер і телеведучий Євген Синельников.

В Україні запрацювала національна освітня платформа  «ПОВІР», яка має допомогти учням і ученицям середньої та старшої школи надолужити втрачені через ковід і війну знання шкільної програми. До кінця 2024 року участь у тестуванні освітньої платформи «ПОВІР» візьмуть дві тисячі учнів 7, 9 і 11 класів. «ПОВІР» — це акронім, який складається з перших літер у фразі «подолання освітніх втрат і розривів»

 «Тисячі українських дітей пішли в Нову українську школу у 2020 році, проте насправді вони ніколи не бачили школи — перші два роки в них вкрав ковід, і понад два — велика війна. Ось він, контекст втрат і розривів. Освітні втрати мають всі 4 169 338 дітей — саме стільки дітей шкільного віку нараховує Державна служба статистики станом на 2023 рік. Немає жодної дитини, якої б це не торкнулося», — сказав народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин під час презентації  національної освітньої платформи та результатів дослідження соціально-емоційних навичок (ДоСЕН).

До розробки платформи долучилась Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), яка підготувала для України два звіти з рекомендаціями. Зокрема, вона пропонує адаптувати освіту до змінних потреб учнівства, використовувати технології для персоналізації, організовувати навчання в малих групах, збільшувати час на викладання, переорієнтовувати навчальні програми з акцентом на основні навички та знання. ОЕСР вже акредитувала платформу та надала їй статус партнерської. Також, розробляючи платформу, враховували досвіди подолання криз в інших країнах, зокрема для України корисними виявилися досвіди Швеції, Естонії та провінції Манітоба в Канаді.

Участь у створенні текстів сайту брала письменниця Слава Світова. Сайт має дві версії — українську та англійську. Доступ до вправ та ігор буде безкоштовний, але відкритий лише після реєстрації.

Працюватимуть з дітьми СЕН-педагоги (СЕН — соціально-емоційні навички. — MediaSapiens) і тренери, спеціально підготовлені до роботи на платформі. Діти зможуть отримувати як індивідуальні консультації по 30 хвилин, так і долучитись до серії з 10 зустрічей у групах до шести осіб, що триватимуть по годині кожна.   

За сумлінне навчання учні отримуватимуть віртуальні гроші «віркоїни», які можна обміняти на мерч або конвертувати у гривні й задонатити постраждалим від війни.

Амбасадорами «ПОВІР» стали лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, телеведуча Слава Фролова, співачка Марина Круть та режисер і телеведучий Євген Синельников. Вони будуть зустрічатися з учнями, надавати інформаційну підтримку та популяризувати платформу.

Від тренерського кола та СЕН-педагогів діти отримуватимуть спеціальні відзнаки — «ачівки»: віртуальний годинник за пунктуальність або нагороди за креатив. Крім того, діти матимуть можливість зустрітися з відомими особами та доступ до «ПОВІРпедії» — бази знань з мапами думок за навчальними предметами.

На пілотному етапі роботи платформи учнів запрошуватимуть через партнерські організації та освітянські спільноти. У подальшому платформа зможе приймати більше людей, проте вільні місця можуть з’являтися й зараз, тож охочі мають змогу залишити заявку через кнопку «Хочу до вас» на сайті.

До пілоту проєкту зможуть долучитися діти з деокупованих територій, з родин внутрішньо переміщених осіб, діти з особливими потребами, діти захисників чи захисниць тощо. Участь у ньому допоможе покращити навички з трьох предметів: математика, українська та англійська мови.

Проєкт «ПОВІР» реалізується за підтримки Українського інституту розвитку освіти, ГО «ЕдКемп Україна», ГО «Смарт освіта» у співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку. А також за державної підтримки від Комітету з питань науки, освіти та інновацій, Консультативної ради з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти при Президентові України, Міністерства освіти і науки України та платформи «Всеукраїнська школа онлайн». Також підтримка надається Міжнародним фондом «Відродження», фондом ООН Education Cannot Wait, Агентством США з міжнародного розвитку USAID та міжнародною організацією PACT.  

Нагадаємо, волонтери з проєкту «Як ти, брате?» на благодійній основі створили посібник для вчителів, як вибудовувати спілкування з учнями і батьками в умовах війни.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду