У травні у школах пропонують провести креативні уроки незламності

У травні у школах пропонують провести креативні уроки незламності

15:30,
9 Травня 2024
1001

У травні у школах пропонують провести креативні уроки незламності

15:30,
9 Травня 2024
1001
У травні у школах пропонують провести креативні уроки незламності
У травні у школах пропонують провести креативні уроки незламності
Учнівство пропонують ближче познайомити із січовими стрільцями, Оленою Телігою, Василем Стусом та Георгієм Гонгадзе.

Історично-просвітницький проєкт «Стріткод» ініціював проведення у травні у школах «уроків незламності», під час яких школярі матимуть змогу ближче із січовими стрільцями, Оленою Телігою, Василем Стусом та Георгієм Гонгадзе. Для того, щоб знайомство було цікавим сучасним дітям до підготовки залучили ГО «Освіторія» та медіа «ШоТам».

«Повномасштабна російсько-українська війна спонукає нас уважніше вивчати уроки історії. Знання власного минулого дає сучасним українцям багато переваг: вміння аналізувати і проводити історичні паралелі, навички протистояти фейкам з боку ворожої пропаганди та розвіювати нав’язані історичні міфи. Протягом усієї історії України були особистості, які всупереч обставинам, інформаційній блокаді й навіть терору на державному рівні відстоювали власні принципи й цінності попри ризик для життя. Чимало українців платять високу ціну свободи і зараз. Вони — незламні, і їхні історії та імена ми маємо знати. Про них наші "уроки незламності"», йдеться в анотації проєкту.

ГО «Історична платформа», що реалізує проєкт «Стріткод», провела краундфаундинговий збір, отримані кошти витратили на створення матеріалів для Стріткод-платформи, які включені у «Вчительський конструктор», створений ГО «Освіторія», та на основі яких медіа «ШоТам» готує відео про незламних. Також у межах уроків були створені мотивуючі наліпки, котрі учителі зможуть роздавати учням.

Мотивуючі наліпки від «Стріткоду»

Провести такі уроки уже зголосилося 439 шкіл з різних куточків України. Проте і зараз усі охочі можуть долучитися до «місяця незламності».

На початку уроку, відповідно до запропонованого плану, пропонують провести мозковий штурм з учнями та з’ясувати, як вони розуміють «незламність» та чи можна цього навчитися.

Разом із цим учителі можу ознайомити старшокласників із поняттям «борець за незалежність», яке зафіксоване у законі «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті».

Надалі ж пропонують перейти до реальних прикладів. Для цього обрали збірний образ січових стрільців, Олену Телігу, Василя Стуса та Георгія Гонгадзе.

Учителям пропонують створити власні презентації про згадуваних особистостей, для чого подали перелік цікавих освітніх джерел.

Для того, щоб розширити освітній горизонт учнів, ї м пропонують продемонструвати створені для «уроків незламності» відео.

Опісля ж передбачена креативна робота з учнями: провести уявне інтерв’ю із «незламним», скласти сценарій фільму про видатну особистість, створити автобіографічну сторінку у соцмережі, мапу незламності свого міста або села тощо.

Ознайомитися із «Вчительським конструктором» можна за посиланням.

Фото: «Урок незламності» / «Стріткод»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду