На «Дія.Освіта» вийшов серіал про наставництво для школярів під час війни

На «Дія.Освіта» вийшов серіал про наставництво для школярів під час війни

09:40,
5 Квітня 2024
1310

На «Дія.Освіта» вийшов серіал про наставництво для школярів під час війни

09:40,
5 Квітня 2024
1310
На «Дія.Освіта» вийшов серіал про наставництво для школярів під час війни
На «Дія.Освіта» вийшов серіал про наставництво для школярів під час війни
Серіал «Як стати ментором для школярів?» створено, щоб якнайбільше вмотивованих дорослих змогли підтримати прагнення дітей вчитися та розвиватися в умовах війни.

Міністерство цифрової трансформації та ГО «Навчай для України» створили новий освітній серіал «Як стати ментором для школярів?». Він допоможе опанувати менторські навички, необхідні для наставництва та підтримки дітей у мотивуванні вчитися. Серіал у вільному доступі виклали на платформі «Дія.Освіта», повідомила пресслужба Мінцифри.

«Повномасштабна війна, дистанційна освіта, вимушений переїзд із дому — усе це впливає на результати навчання та психологічний стан українських дітей. Щоб допомогти школярам самореалізуватися та повернути мотивацію до навчання, потрібен наставник. Тому "Дія.Освіта" спільно з ГО "Навчай для України" запускає новий освітній серіал "Як стати ментором для школярів?"», — ідеться у повідомленні.

Освітній серіал «Як стати ментором для школярів?» створено для того, щоб якнайбільше людей могли якісно підтримати школярів України, які зіткнулися з багатьма перешкодами на шляху до якісного навчання. Розвиток менторських навичок і використання їх для допомоги молодшим поколінням — це один з інструментів реального, відчутного впливу на українську освіту, розповіла заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

У межах проєкту у 12 серіях освітні експерти ознайомлюють з основами взаємодії наставника та довірених йому дітей, з інструментами побудови зв’язку з дітьми та ефективної комунікації з ними. Зокрема глядачі дізнаються:

  • що таке менторство та яка роль наставника в житті дитини;
  • як знання про роботу мозку можуть допомогти мотивувати дітей та сприяти їхньому розвитку;
  • про нові підходи в навчанні дітей і основи «Нової української школи» (НУШ);
  • що таке «Нова українська школа» (НУШ) та які завдання варто використовувати при роботі з дітьми.

«Цей освітній серіал буде корисний для всіх, хто хоче спробувати себе в ролі ментора. У ньому взяли участь сертифіковані та акредитовані тьютори, ментори, психологи, лідери думок», — розповів Артем Ільчук, засновник креативної освітньої агенції Govisual, яка долучилася до створення курсу.

Також серіал допоможе розвинути навички надання першої психологічної допомоги. Адже дітям, які перебувають у стані постійного стресу й тривоги через травматичні події, інколи складно впоратися з власними емоціями та переживаннями.

«Серіал є складником програми менторської підтримки для школярів України "СтудМентор". У такий спосіб ми хочемо підтримати прагнення молоді бути корисними та помічними для країни, тим самим популяризуючи ідею інтелектуального волонтерства», — зазначила проєктна менеджерка ГО «Навчай для України» Юлія Білик.

Серіал доступний для перегляду за посиланням.

Фото: анонс освітнього серіалу / «Дія.Освіта»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду