Організація Google.org поширила освітню програму з використання ШІ для України

Організація Google.org поширила освітню програму з використання ШІ для України

15:55,
19 Квітня 2024
1061

Організація Google.org поширила освітню програму з використання ШІ для України

15:55,
19 Квітня 2024
1061
Організація Google.org поширила освітню програму з використання ШІ для України
Організація Google.org поширила освітню програму з використання ШІ для України
Програма покликана навчати представників професій застосування ШІ, щоб не втрачати конкурентні позиції на ринку праці.

Громадська організація Google.org, заснована однойменною технологічною корпорацією, розширила на Україну дію програми «AI Opportunity Fund: Europe», що має на меті допомогти перенавчитися та покращити конкурентні позиції працівникам, які найбільше постраждали від змін на ринку праці, спричинених упровадженням штучного інтелекту. Про це повідомлено в офіційному блозі компанії Google.

«Ми раді повідомити, що програма Google.org AI Opportunity Fund: Europe відтепер стає доступною для України. Цю програму було вперше оголошено минулого року, у лютому, та створено у співпраці з Center for Public Impact в рамках ініціативи AI Opportunity Initiative for Europe. Вона має на меті допомогти працівникам», — зазначено у повідомленні.

Загальний бюджет освітньої програми «AI Opportunity Fund: Europe» для України становить 700 тисяч євро, які розподілять, зокрема, на субгранти та інтенсивні навчальні програми.

Через відкритий конкурс Google.org відбере неприбуткові організації та громадські об'єднання, які орієнтовані на працівників, що зазнають конкурентних втрат від впровадження технологій штучного інтелекту. Переможці конкурсу отримають доступ до спеціальних навчальних програм українською мовою, котрі охоплюватимуть базові знання відносно можливостей та ризиків застосування штучного інтелекту, а також всебічну підтримку та консультування фахівців корпорації Google.

Подати заявку на участь у програмі можуть неприбуткові організації та організації громадянського суспільства або соціальні підприємства, зокрема профспілки та галузеві асоціації, муніципалітети, благодійні організації та професійні об'єднання тощо, які працюють з людьми, що потребують набуття впевненості у використанні інструментів штучного інтелекту у своїй професійній діяльності.

Прийом заявок уже розпочався і триватиме до 28 червня 2024 року. Ознайомитися та податися на програму можна за посиланням.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що загалом компанія Google планує виділити 25 мільйонів євро на програми навчання роботи зі штучним інтелектом для користувачів у Європі

Фото: ілюстративне / блог Google

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду