До перегляду готові: добірка фільмів і серіалів на жовтень

До перегляду готові: добірка фільмів і серіалів на жовтень

10:02,
14 Жовтня 2023
4752

До перегляду готові: добірка фільмів і серіалів на жовтень

10:02,
14 Жовтня 2023
4752
До перегляду готові: добірка фільмів і серіалів на жовтень
До перегляду готові: добірка фільмів і серіалів на жовтень
Десятка фільмів і серіалів, які варто подивитися.

У жовтні на українських глядачів чекає низка прем’єр фільмів і серіалів на різних стримінгових сервісах. Вибір широкий: від детективних сюжетів, заснованих на реальних історіях, до нових аніме-серіалів та екранізацій коміксів.

Фільм «Продавці болю»

Коли: 11 жовтня

Де: Netflix

Нова стрічка від платформи Netflix, головні ролі в якій зіграли Емілі Блант і Кріс Еванс. В основу сценарію покладено однойменну статтю Евана Г’юза з The New York Times і його роман The Hard Sell — і стаття, і книжка присвячені темі, яку Г'юз досліджує багато років: опіоїдна епідемія в США, яка виникла завдяки фармацевтичному лобі, що запевняло американців у безпечності приймання знеболювальних препаратів, які містять наркотик. Це вже друга екранізація статей Г’юза — у 2018 році на екрани вийшов фільм «Білий хлопчик Рік» про наймолодшого в історії інформатора ФБР у справах про торгівлю наркотиками.

Цього разу в центрі історії — самотня матір, яка заради доньки, грошей і амбіцій стає учасницею кримінальної оборудки фармацевтичної компанії, що торгує знеболювальними, які викликають залежність. Режисером картини став британець Девід Єйтс, який зняв чотири останніх фільми про Гаррі Поттера, останню екранізацію «Тарзана» та всі частини «Фантастичних тварин».

Мінісеріал «Падіння дому Ашерів»

Коли: 12 жовтня

Де: Netflix

8-серійний мінісеріал заснований на доробку Едгара Алана По. Це черговий мінісеріал з елементами фільму жахів режисера Майкла Фленагана, спеціаліста із залякування глядачів. До того, як узятися за екранізацію По, він уже зробив фільми за книжками Стівена Кінга («Гра Джеральда» і «Доктор Сон») і мав справу з екранізацією класики — зняв для Netflix серіал «Привид будинку на пагорбі» за романом Ширлі Джексон і створив серіал за новелою Генрі Джеймса «Поворот гвинта» «Привиди маєтку Блай». Як і в попередніх серіалах, у «Падінні дому Ешерів» Фленаган вільно обійшовся з першоджерелом: замість XIX століття, про яке йдеться в оповіданні По, події відбуваються в нашому; головні герої — близнюки, які керують фармацевтичною компанією, а загибель членів його сім’ї, які у великий кількості та по-різному помирають у серіалі, взагалі не мають відношення до оригінального оповідання та взяті з інших оповідань По. Поки що невідомо, яким саме вийшов серіал, але критики вже називають «Падіння дому Ашерів» найамбітнішим проєктом Фленагана, який окупився «кривавими, прекрасними плодами».

Серіал «Уроки хімії»

Коли: 13 жовтня

Де: Apple TV+

Apple TV+ узявся за екранізацію світового бестселера 2022 року Бонні Гармус «Уроки хімії» — книжки, написаної 65-річною копірайтеркою, яку вчергове образили на нараді, відкинувши всі її ідеї. Тоді Гармус вирішила написати книжку про жінку в іще складніших обставинах — у 50-х роках, коли від жінки чекали успіхів лише у хатньому господарстві та вихованні дітей. А героїня роману мріє стати науковицею. Звісно, їй це не вдається і в результаті збігу обставин вона стає ведучою кулінарного шоу на телебаченні. Руйнуючи всі стереотипи, вона розповідає своїм глядачкам не тільки про їжу, а й про те, як влаштований світ, зокрема з точки зору її спеціалізації — хімії. І стає суперпопулярною зіркою телебачення. Проте все одно прагне повернутися до свого справжнього покликання — науки.

Головну роль у серіалі зіграла Брі Ларсон, яка більш відома завдяки головній ролі у фільмі «Капітан Марвел» та отримала майже всі впливові кінопремії за роль у фільмі «Кімната».

Фільм «Вбивці квіткової повні»

Коли: 19 жовтня

Де: Apple TV+

Мартин Скорсезе, один із найбільш впливових режисерів світу, знову повертається до американської історії — і цього разу це теж навряд чи буде приємне та легке для перегляду кіно. Три з половиною години Скорсезе буде розповідати про те, як індіанське плем’я, вже вигнане з рідної землі в резервацію, раптово знаходить нафту на свої території, після чого багатіє — і починає гинути. ФБР починає розслідування масових убивств індіанців — і, навіть розкриває справу. Але, звісно, Скорсезе не стільки цікавлять конкретні трагічні події, скільки загалом причини геноциду корінних народів США: расизм, упередження, впевненість білих у тому, що вони мають право на переваги та привілеї. Фільм заснований на реальних подіях. А ще, звісно, у стрічці є любов.

Для кіноманів ще один цікавий факт: це перший фільм, у якому зустрінуться два актори, які зобов’язані своїм визнанням саме Скорсезе — Ді Капріо та Де Ніро.

Серіал «Наш прапор означає смерть», сезон 2

Коли: 5 жовтня

Де: HBO Max, 2022

Перший сезон «Нашого прапора» закінчився буквально на найдраматичнішому моменті, тому всі прихильники серіалу були вимушені чекати цілих півтора року на продовження історії. І навряд чи будуть розчаровані новим сезоном: Чорна Борода, якого грає фантастичний Тайка Вайтіті, — знову жорстокий і злий, пришелепкуватий Стід Бонет (Ріс Дербі) — такий же безтолковий і романтичний, а навкруги всі, як божевільні, шукають не золото, а самих себе. А ще у цьому сезоні Вайтіті розмовляє з зайчиком.

Ситком «Рік і Морті», сезон 7

Коли: 15 жовтня

Де: Adult Swim

У центрі сюжету цього культового анімаційного серіалу для дорослих — ексцентричний науковець Рік Санчес, який подорожує паралельними світами разом зі своїм онуком Морті Смітом та іншими членами родини.

Це буде перший сезон без участі одного з творців серіалу Джастіна Ройланда, котрого звинуватили в домашньому насильстві. Попри те, що Ройланда виправдали, він не повернеться до проєкту, а Рік і Морті матимуть нові голоси.

Серіал «Локі»

Коли: 5 жовтня

Де: Disney+ 

Не можна назвати перший сезон «Локі» найуспішнішим серіалом всесвіту Marvel, але переваги були й у нього. Насамперед це дует Оуена Вілсона й Тома Гіддлстона, а також мільйон різних світів, що ними вештаються невгамовний бог і його наглядач. Не забуваймо також про Локі-крокодила та непередбачуваний фінал. Тому можна сподіватися, що другий сезон все ж таки виправдає очікування, які були покладені на перший. Цього разу Локі ковбасить у часах і світах ще скоріше та ще ефектніше. А на роль того, хто має полагодити його переміщення, іронічно обрали володаря «Оскара» Джонатана Ке Квана — головного героя стрічки «Все завжди й водночас».

Серіал «Тіла»

Коли: 19 жовтня

Де: Netflix

Окрім «Локі» цього жовтня стартує ще один серіал зі всесвіту коміксів, але конкурентів Marvel — DC. «Тіла» — це детектив, де чотири людини розслідують одне й те саме вбивство в різні часи. На глядачів чекає Лондон 1890-го, 1940-го, 2014-го та постапокаліптичного 2050 року. Невдовзі герої усвідомлюють, що їхнє розслідування є частиною таємничої змови, котра триває вже понад півтора століття. У головних ролях — Стівен Грем («Точка кипіння), Шира Хаас («Неортодоксальна») та Кайл Соллер («Андор»).

Серіал «Позолочене століття», сезон 2

Коли: 29 жовтня

Де: НВО

Після того, як у 1882 році молода дівчина Маріан Брук вимушено переїжджає з Пенсильванії до Нью-Йорка, її життя у вищому суспільстві змушує героїню пристосовуватися до нових реалій.

Прем’єра нового проєкту від творця культового «Абатства Даунтон» Джуліана Феллоуза стала найкращим дебютом на НВО з часів видатного «Чорнобиля», плюс серіал у цілому отримав схвальні відгуки від глядачів і критиків.

Аніме-серіал «Плутон»

Коли: 26 жовтня

Де: Netflix

«Плутон» — це адаптація популярної однойменної манги авторів Наокі Урасава й Такаші Нагасакі. Це перший випадок, коли Плутон був адаптований до аніме, майже через чотирнадцять років після завершення випуску манги.

У своїй гонитві Гезіхт відкриває докази таємничої сутності, відомої лише як «Плутон». Він також дізнається про змову, яка призвела до знищення роботів із різних куточків світу, які брали участь у війні. Змагаючись із часом, щоби врятувати тих, хто ще залишився, Гезіхт бореться зі своєю пам’яттю, мораллю та світом, сповненим ненависті, відчайдушно намагаючись захистити крихке співіснування людини та машини.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду