В українській армії створено 17 ударних рот БПЛА, – Мінцифри

В українській армії створено 17 ударних рот БПЛА, – Мінцифри

10:40,
11 Серпня 2023
2041

В українській армії створено 17 ударних рот БПЛА, – Мінцифри

10:40,
11 Серпня 2023
2041
В українській армії створено 17 ударних рот БПЛА, – Мінцифри
В українській армії створено 17 ударних рот БПЛА, – Мінцифри
40 компаній отримали дозвіл на реалізацію безпілотників державі.

В українські війська вже інтегровані 17 рот БПЛА. Розвиток виробництва дронів на сьогодні є пріоритетом. Про це на конференції iForum 2023 розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, у межах проєкту «Армія дронів» були спрощені процедури для бізнесу, який розвиває виробництво безпілотників для Сил оборони.

«Ми вбили всю бюрократію для бізнесу, збільшили маржинальність до 25%, спростили всі процедури для введення в експлуатацію. Деякі українські компанії збільшили виробництво БПЛА в сотні разів», — сказав Федоров.

За інформацією міністра цифрової трансформації, на сьогодні 40 компаній отримали дозвіл на реалізацію безпілотників державі. До кінця року це буде 60–70 організацій.

«Чим більше у нас БПЛА і якість зв'язку, тим швидше ми можемо виконувати різні оборонні і контрнаступальні операції для деокупації нашої країни», — пояснив посадовець.

Очільник Мінцифри сказав, що трикутник першочергових завдань для України сьогодні повинен мати такий вигляд:

  • збільшувати кількість БПЛА;
  • збільшувати кількість станцій супутникового зв'язку;
  • розвивати доктрини застосування дронів за принципами НАТО.

Для перемоги у війні, як підкреслив віцепрем’єр, потрібно, щоб усі, хто займається технологіями, спрямували свій потенціал на користь сил оборони.

«Завдання далі — масштабувати досвід у сфері БПЛА на інші напрями військових інновацій. Запустити Армію РЕБу та Армію роботів. Наша команда готова співпрацювати з кожним, хто зможе допомогти технологічному підсиленню фронту», — додав Федоров.

Нагадаємо, новий український безпілотний літальний апарат SpyGun після тилових випробувань передали для тестування в зону бойових дій.

Фото: Мінцифри / фейсбук, Михайло Федоров / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду