Розвідники тестують новий український безпілотник

Розвідники тестують новий український безпілотник

13:15,
8 Серпня 2023
1101

Розвідники тестують новий український безпілотник

13:15,
8 Серпня 2023
1101
Розвідники тестують новий український безпілотник
Розвідники тестують новий український безпілотник
Новий український БПЛА SpyGun передали для тестування в зону бойових дій.

Новий український безпілотний літальний апарат SpyGun після тилових випробувань передали для тестування в зону бойових дій. Про це повідомило Головне управління розвідки МОУ.

«Безпілотник SpyGun призначений для глибинної розвідки, але за необхідності його можна використовувати й для коригування вогню», — пояснили в ГУР.

БПЛА створили українські інженери й проєктувальники. Він складається з двох безпілотних літальних апаратів та наземної станції управління.

Завдяки сучасній системі радіокерування з високим рівнем захисту від перешкод РЕБ літак-розвідник здатен працювати на дальності до 50 кілометрів.

Безпілотник SpyGun обладнаний системою автоматичного повернення до точки зльоту, а високі аеродинамічні характеристики дозволяють планерувати обраним маршрутом з вимкненим двигуном, економлячи заряд акумулятора.

Безпілотник має такі характеристики:

  • час польоту без посадки ― 120–160 хв;
  • максимальна висота польоту ― 1500 м;
  • робоча висота ― 500–600 м;
  • швидкість ― 90 км/год;
  • камери ― курсова онлайн та GoPro;
  • запис фото й відео здійснюється на бортовий носій.

«БПЛА SpyGun відносно недорогий та швидкий у виробництві, з простим дизайном корпусу, що надає "Шпигуну" непомітності в небі під час роботи», — зазначили в ГУР.

Нагадаємо, український безпілотник Sirko почали виробляти серійно. Наразі не йдеться про держзакупівлю цих БПЛА, їх купують для військових за волонтерські кошти. 

Фото: ГУР МОУ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду