«Армія дронів» відправить на передову ще 840 безпілотників

«Армія дронів» відправить на передову ще 840 безпілотників

13:37,
17 Жовтня 2023
915

«Армія дронів» відправить на передову ще 840 безпілотників

13:37,
17 Жовтня 2023
915
«Армія дронів» відправить на передову ще 840 безпілотників
«Армія дронів» відправить на передову ще 840 безпілотників
За кошти держбюджету закуповують дрони українського виробництва.

У межах проєкту «Армія дронів» за кошти держбюджету для Сил оборони придбали 840 безпілотників. Їх готують до відправки на передову, повідомила пресслужба Мінцифри.

«Чим більше у військових БПЛА, тим більша перевага на фронті, тому підсилюємо бійців "пташками" від Армії дронів. Це 800 безпілотників — дрони українського виробництва, які придбали за кошти з держбюджету», — інформує пресслужба.

Як повідомили в міністерстві, у партії — 500 розвідувальних дронів 500 DJI Mavic 3Е, які можуть залітати в тил противника й фіксувати переміщення ворога, військову техніку та склади. Вони допомагають коригувати артилерію по позиціях, а камера із зумом якісно та швидко фіксує позиції, тому дрони не потрапляють під приціл окупантів.

Крім цього закупили 300 ударних FPV-дронів Phoenix 03 Heavy UCAV, призначених для ураження пунктів спостереження, бліндажів, бронетехніки. 

Також передадуть 40 ударних коптерів з тепловізором Vampire, які можуть літати на висоті до 400 м та працювати з навантаженням до 15 кг. 

«На відміну від ворога, ми цінуємо життя кожного українського захисника. І розуміємо, що на найнебезпечніших ділянках фронту насамперед повинні працювати технології. Чим більше дронів на передовій, тим ефективніше наші військові дають відсіч російським окупантам. Кожен безпілотник — і розвідувальний, і ударний — знаходить своє застосування на полі бою. Тож продовжуємо підтримувати Збройні сили України», — зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Нагадаємо, у складі ЗСУ створено ударні роти БПЛА «Армії дронів». Минулого тижня ці підрозділи уразили 428 одиниць ворожої техніки.

Додамо, в Україні школярі друкують хвостовики для безпілотників на 3D-принтері. Для цього підлітки збирають та сортують пластик.

На фото: безпілотники «Армії дронів»

Фото: Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду