В Україні розробили далекобійні безпілотники

В Україні розробили далекобійні безпілотники

10:30,
1 Серпня 2023
3334

В Україні розробили далекобійні безпілотники

10:30,
1 Серпня 2023
3334
В Україні розробили далекобійні безпілотники
В Україні розробили далекобійні безпілотники
БПЛА «Рубака» здатний долати відстань до 500 кілометрів.

В Україні розробили серію безпілотних апаратів оперативно-стратегічного рівня «Рубака». Цей БПЛА здатний долати відстань 500 км, повідомив «Мілітарний».

Інформація про компанію, яка виготовляє «Рубаки», не розголошується.

Безпілотник має двигун у передній частині. Він запускається за допомогою катапульти.

В Головному управлінні розвідки Міноборони розповіли, що безпілотники вже застосовуються у бойових діях.

«Вони вже добре показали себе в бою. Де саме сказати не можу, але про цю бавовну ми всі могли читати у Telegram», — розповів український розвідник.

Український актор Владислав Шевченко повідомив, що збирає кошти на придбання 18 БПЛА «Рубака» для одного зі спецпідрозділів ГУР. Зібрати, за його словами, потрібно 10 мільйонів гривень.

Деталі замовлення не розголошуються. Якщо не брати до уваги спеціальне обладнання, запчастини, станції управління, які також можуть входити в нього, то виходить, що один безпілотник коштує приблизно 550 тисяч гривень.

Нагадаємо, 19 липня Фонд Сергія Притули оголосив збір 120 мільйонів гривень на безпілотні комплекси EOS С VTOL для штурмових підрозділів ГУР. За тиждень збір  закрили, було зібрано близько 122 мільйонів гривень.

Фото: «Мілітарний», Влад Шевченко / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду