У Житомирі створили платформу для збирання дронів для ЗСУ

У Житомирі створили платформу для збирання дронів для ЗСУ

17:08,
21 Листопада 2023
2382

У Житомирі створили платформу для збирання дронів для ЗСУ

17:08,
21 Листопада 2023
2382
У Житомирі створили платформу для збирання дронів для ЗСУ
У Житомирі створили платформу для збирання дронів для ЗСУ
Охочі можуть також задонатити на закупівлю дронів.

У Житомирі запустили інформаційну платформу «Житомирський дрон», яка дає змогу збирати дрони для ЗСУ, постачати запчастини або переказувати кошти на їх закупівлю, повідомила пресслужба Житомирської громади.

«Зробити FPV-дрон може кожен. Хто вміє, зможе збирати саме той дрон, якого потребують військові. Хто не знає, зможе пройти курс навчання і розпочати збирати дрон. Хто не може, отримає можливість задонатити, зазначено в анотації проєкту.  Це синергія співпраці між усіма житомирянами: від інженера до підприємця, від виробничника до благодійника».

Як повідомив голова Житомирської громади Сергій Сухомлин, для роботи на порталі передбачена авторизація за допомогою застосунку «Дія». Охочі збирати дрони отримують доступ до відеолекцій, після вивчення яких необхідно буде скласти тест.

«Після цього людина отримує доступ до компаній, які постачають запчастини. Потім — бачить перелік військових частин та їхні запити. Це будуть конкретні запити на конкретну кількість дронів, їхній тип, їхні конкретні технічні характеристики. Інженер обирає запит, який готовий закрити, і працює.

Коли дрони готові — через логіста їх передають на перевірку фахівцями на наявність “жучків” та іншого. Далі дрон тестуватимуть на справність. Кожен дрон матиме свій номер. Кожен буде в базі. На платформі буде “лічильник” із кількістю виготовлених FPV. Коли військові фахівці протестували дрон, його передають військовим, згідно із запитом написав Сергій Сухомлин. — Після отримання акта, що в/ч отримала дрон, той, хто збирав дрон, отримує компенсацію в 6 000 грн з бюджету міста з урахуванням податків та зборів. Це приблизно 50% затрат на виготовлення дрона».

Зареєстровані в системі розробники дронів зможуть побачити, як він працює на полі бою.

Гроші, які донатитимуть через платформу, надходитимуть на спецрахунок місцевого «Фонду громади Житомира».

Нагадаємо, на освітній платформі Prometheus виклали безкоштовний базовий курс підготовки інженерів безпілотних літальних апаратів, який дасть змогу засвоїти основні знання з інженерії безпілотних літальних апаратів і підготує до збору та ремонту дронів. 

Фото: проєкт «Житомирський дрон»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду