Український безпілотник Sirko запустили в серійне виробництво

Український безпілотник Sirko запустили в серійне виробництво

16:10,
25 Липня 2023
2912

Український безпілотник Sirko запустили в серійне виробництво

16:10,
25 Липня 2023
2912
Український безпілотник Sirko запустили в серійне виробництво
Український безпілотник Sirko запустили в серійне виробництво
Компанія-виробник готується представити вдосконалену версію БПЛА.

Український безпілотник Sirko почали виробляти серійно. Наразі не йдеться про держзакупівлю безпілотників, їх купують для військових за волонтерські кошти. Про це повідомив голова наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist» Ігор Криничко у коментарі Укрінформу.

За його словами, комісія Міноборони близько тижня тому дала дозвіл на використання розвідувального дрона Sirko військовими, його кодифікують. Наразі триває серійне виробництво комплексу.

Ігор Криничко зазначив, що впродовж червня оборонці отримали майже сотню таких комплексів, придбаних за кошти, зібрані волонтерами. При цьому потужності виробника дають змогу виготовляти 800–1000 безпілотників на місяць.

Харківському підприємству вдалося налагодити зв’язки з виробниками потрібних комплектовань з Китаю, Ізраїлю, Канади, Тайваню та інших країн.

Компанія отримала позитивні відгуки про свою розробку і пропозиції для вдосконалення від військовослужбовців з кількох напрямків та планує створити вдосконалену версію безпілотника.

«Коли кажуть: "все клас, усе добре " — а є і такі відгуки, — це не для інженерів, не для конструкторів. А от коли мені дзвонять і кажуть: "а от так би було краще, а можна додати оце?" — це потрібно, це мотивація для нас. Ми працюємо, удосконалюємо. За кілька тижнів представимо вже Sirko 2», — повідомив Криничко.

Уточнимо, 24 липня у Харкові відбувся захід «Люті Пташки Демо День», під час якого виробники БПЛА продемонстрували свої вироби представникам волонтерських організацій та соціально відповідального бізнесу.

Нагадаємо, у червні в Україні набув чинності закон про звільнення від оподаткування імпорту запчастин для виробництва дронів.

Фото: Укрінформ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду