Українські школярі створюють деталі для дронів на 3D-принтері

Українські школярі створюють деталі для дронів на 3D-принтері

10:20,
12 Жовтня 2023
1927

Українські школярі створюють деталі для дронів на 3D-принтері

10:20,
12 Жовтня 2023
1927
Українські школярі створюють деталі для дронів на 3D-принтері
Українські школярі створюють деталі для дронів на 3D-принтері
Деталі виготовляють із зібраного на переробку пластику.

В Україні школярі створюють деталі для безпілотників на 3D-принтері. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

За його словами, молодь збирає та переробляє пластик, щоб створювати на 3D-принтері хвостовики для дронів. Ці деталі допомагають українським бійцям кріпити ударну частину до безпілотника.

«Разом з Rozetka передали школярам додаткові 3D-принтери. Тепер хлопці й дівчата зможуть масштабуватися і виготовляти ще більше деталей для дронів. Дякую кожному, хто робить усе можливе на своєму місці, щоб наблизити перемогу», зазначив очільник Мінцифри.

Зазначимо, в Україні розвивається спільнота 3D-друкарів, які безкоштовно виготовляють необхідні деталі для військових та медиків. На сьогодні у спільноті «ДрукАрмія» близько 1,7 тисячі друкарів, які працюють на близько 2 тисячах 3D-принтерів. Вони віддрукували близько 22 тис. кг пластику.

Нещодавно волонтери «ДрукАрмії» та освітньо-культурні простори Goncharenko Centre започаткували мережу безоплатних майстерень 3D-друку у Києві, Дніпрі та Одесі. Відвідувачі центрів зможуть безплатно пройти базовий курс із користування 3D-принтером, навчитися правил друку та самостійно запустити виготовлення перших виробів. Щоб долучитися до роботи в майстерні, необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням.

Нагадаємо, у відібраних школах різних регіонів з вересня пілотують оновлену програму викладання шкільної дисципліни «Захист України», у межах якої, зокрема, учні вивчатимуть домедичну допомогу, мінну безпеку, керування дронами та орієнтування на місцевості.

На фото: процес 3D-друку

Фото: Михайло Федоров / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду