Збір на 10 тисяч дронів-камікадзе вдалося закрити за три доби

Збір на 10 тисяч дронів-камікадзе вдалося закрити за три доби

10:50,
17 Серпня 2023
1117

Збір на 10 тисяч дронів-камікадзе вдалося закрити за три доби

10:50,
17 Серпня 2023
1117
Збір на 10 тисяч дронів-камікадзе вдалося закрити за три доби
Збір на 10 тисяч дронів-камікадзе вдалося закрити за три доби
Перший мільйон гривень, з необхідних 235, зібрали за п’ять хвилин.

Громадяни Україн за три доби — з 14 до 17 серпня — зібрали 235 мільйонів гривень на 10 тисяч FPV-дронів для потреб Сил оборони. Про це повідомив благодійний фонд «Повернись живим», який організовував збір спільно з платформою UNITED24 та monobank.

У зборі взяли участь 303 659 людей та сотня українських бізнесів. За інформацією міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, перший мільйон зібрали за перші п’ять хвилин акції.

До акції ще до початку офіційного оголошення збору приєдналися численні українські бізнеси: Нова Пошта, Taryan Group, Сільпо, АНЦ, Делві, EVA, Varus, Аврора, ОККО, Wog, Intertop, Riot division та ІнтерХім. Серед інфлюенсерів збір підтримали Сергій Стерненко та Ігор Лаченков.

«Це великий збір і унікальний проєкт. Це вперше взагалі в історії України дві благодійні організації обʼєдналися заради досягнення спільної мети, долучили до цього процесу ще монобанк. І це дуже крута історія про єдність українського суспільства», — зазначив заступник директора фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

FPV-дрони придбають за кордоном, а в Україні їх доукомплектують бойовими частинами, вартістю 57 мільйонів гривень. Ці дрони вже зараз визнані ключовими на фронті, оскільки вони можуть змінити хід подій.

Нагадаємо, за інформацією міністра оборони України Олексія Резнікова, наразі вже десять моделей FPV-дронів, які забезпечують передачу потокового відео пілоту дрона в режимі реального часу, офіційно в експлуатації українських військових. Більшість із них збирають в Україні, однак з іноземних складників.

«Повернись живим» / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду