У США підліток отримав 75% опіків тіла через TikTok-челендж

У США підліток отримав 75% опіків тіла через TikTok-челендж

14:30,
30 Квітня 2023
1582

У США підліток отримав 75% опіків тіла через TikTok-челендж

14:30,
30 Квітня 2023
1582
У США підліток отримав 75% опіків тіла через TikTok-челендж
У США підліток отримав 75% опіків тіла через TikTok-челендж
16-річний хлопець хотів розпилити легкозаймистий аерозоль фарби в запальничку, після чого вогонь охопив тіло підлітка.

Підліток із Північної Кароліни, США, отримав 75% опіків тіла після того, як спробував виконати челендж у тіктоку. Про це повідомило видання Insider.

16-річний Мейсон Дарк брав участь у челенджі TikTok, який передбачав розпилення легкозаймистого аерозолю фарби в запальничку. У якийсь момент його сім’я почула, як банка вибухнула.

Хлопця охопив вогонь, і той стрибнув у річку. Мейсона доставили в опіковий центр, де йому зробили операцію.

За даними лікарів, переважна частина тіла підлітка зазнала опіків третього ступеня. Хлопець проведе пів року в опіковій палаті.

Нагадаємо, у березні TikTok заявив про те, що найближчим часом кожен обліковий запис користувача їхньої соцмережі віком до 18 років отримає щоденний ліміт використання у 60 хвилин.

За словами представників TikTok, ідея встановити 60-хвилинний ліміт використання для неповнолітніх виникла у консультаціях з науковцями та експертами Digital Wellness Lab у Бостонській дитячій лікарні.

У 2021 році китайська соцмережа повідомила про те, що вона попереджатиме про небезпечні для здоров’я онлайн-виклики — челенджі. 

На замовлення TikTok провели опитування «Вивчення ефективних превентивних освітніх заходів у відповідь на небезпечні виклики в інтернеті», результати якого свідчать: кожен п’ятий підліток брав участь у челенджі, один із 50 брав участь у «небезпечному та ризикованому» челенджі й менше одного із 300 — «справді небезпечному».

Фото: Insider

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду